малък готвач

Начало | малък готвач | Уникално бързо сладко с ягоди и чиа, на което и баба ви ще завиди

Уникално бързо сладко с ягоди и чиа, на което и баба ви ще завиди

Аз детето | 2022-06-02

Уникално бързо сладко с ягоди и чиа, на което и баба ви ще завиди

Всеки знае, че бабите са специалистите по затварянето на разни плодове и зеленчуци в буркани. Сладка, конфитюри, туршии, компоти – ако искате да ги приготвите вкусно, трябва да изпълнявате бабината рецепта и точно да следвате съветите! Досега! Днес ще ви покажем една много лесна рецепта за много вкусно сладко от ягоди (боровинки, малини или други меки плодове) на която дори и баба ви ще завиди и ще иска да ѝ продиктувате! Върху препечена филийка, за палачинки или дори торта – това сладко е идеално за всичко и в добре затворен буркан издържа цяла година. Макар че се съмняваме да не се изяде за това време. Така че взимайте бурканче и да започваме!

Ще ви трябват:

  • 2 супени лъжици чиа семена
  • 300 мл вода
  • 300 г ягоди или други горски плодове
  • 1 супена лъжица мед

Прави се много лесно:

1. Започнете, като вземете семената от чиа и ги поставете в купа. Изсипете водата отгоре, разбъркайте леко и след това оставете семената от чиа да престоят за един час, а най-добре е за една вечер в хладилника.

2. Трябва семената от чиа да се желират и сгъстят, това, което правят най-добре. След като стане хубава и гъста смес можете да продължите.

3. В блендер или кухненски робот (с помощта на възрастен ако още не работите добре с такова нещо) ще поставите заедно ягодите и готовите семена от чиа. След това добавете меда.

4. Разбивайте, докато стане гладка и кремообразна смес.

5. Това е, сладкото е готово и можете веднага да го намажете на филийка, палачинки или бисквитки. Можете да съхранявате сладкото в плътно затварящо се бурканче до 5 дни в хладилника.

С ягоди можете да си направите и още няколко вкуснотии:
Сладък сандвич с ягоди и крем – втория любим сандвич на Падингтън си направете и вкусно си хапнете
Смути-боул с ягоди и кисело мляко: апетитна и полезна закуска
Освежаваща ягодова газирана напитка по домашна рецепта
Ароматна овесена каша с малини и ягоди



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град