малък готвач

Начало | малък готвач | Смути-боул с ягоди и кисело мляко: апетитна и полезна закуска

Смути-боул с ягоди и кисело мляко: апетитна и полезна закуска

Аз детето | 2018-08-23

Смути-боул с ягоди и кисело мляко: апетитна и полезна закуска

Опитвали ли сте някога смути-боул? Това е най-новият хит сред закуските по цял свят. Макар ние хич да не обичаме да се поддаваме на модата в храната и да разчитаме на старите и добре познати зърнени закуски, сандвичи или овесени ядки, оказахме се запленени от смути-боул. Смес от плодове и зеленчуци, украсена с бадеми, кокосови стърготини и малко овесени ядки, подсладена с мед и гарнирана с малко кисело мляко... Това прилича по-скоро на произведение на изкуството, отколкото на храна. Ако искате да сте здрави, пълни с енергия и да хапвате нещо леко и вкусно, то тази рецепта за смути-боул е идеалната за вашата закуска! Този път рецептата ни ще включва ягоди (или други горски плодове и кисело мляко). Тези продукти се съчетават идеално за един невероятен вкус!

За да си приготвите и вие нашата любима комбинация ще ви трябват:

  • 200 г замразени плодове (ягоди, боровинки, малини или комбинация от всички тях)
  • 75 мл сок от нар
  • 1 праскова
  • шепа пресни боровинки
  • 4 супени лъжици кисело мляко
  • шепа сушени или пресни черници
  • белени тиквени семки

Ето и как точно да си приготвите апетитната закуска:

В дълбока купичка сложете замразените плодове и леко ги намачкайте с вилица. Не е нужно да са на пюре, стават хубави и когато са почти цели. Целта ви е само да пуснат малко сок, за да се овкусят другите съставки. Разбира се ако имате блендер или нещо подобно и знаете как да го използвате можете и да сложите плодовете в него със съвсем малко вода и така ще стане също хубаво. След като сте обработили плодовете в купичката сложете сока от нар, 2 супени лъжици кисело мляко и хубаво разбъркайте.

Измийте добре прасковата и я нарежете на парченца. С останалите ви продукти просто украсете отгоре. При съвсем малко старание ще се получи истински шедьовър. Дори и ние не можехме да повярваме, че сме направили толкова добре изглеждаща вкуснотия. Можете разбира се да украсите както въображението ви диктува, но ние направихме ето така... От едната страна като ветрило нареждаме парчета праскова. След това по средата на купичката поръсваме боровинките отгоре точно под прасковата. След това добавяме шепа черници, поръсваме цялата купичка с белени тиквени семки и накрая с помощта на лъжица разпределяме и кисело мляко по малко, все едно украсяваме торта със сметана. Трябва да ви кажем, че става също толкова красиво, но още по-вкусно и много по-полезно от торта.

Обожаваме да си приготвяме такава закуска много често, опитайте и вие и няма да съжалявате!

Снимка: Az-deteto.bg

Опитайте също и смути-боул с банани и морков!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град