малък готвач

Начало | малък готвач | Сладък сандвич с ягоди и крем – втория любим сандвич на Падингтън си направете и вкусно си хапнете

Сладък сандвич с ягоди и крем – втория любим сандвич на Падингтън си направете и вкусно си хапнете

Аз детето | 2021-06-03

Сладък сандвич с ягоди и крем – втория любим сандвич на Падингтън си направете и вкусно си хапнете

Знаете ли кое е най-известното мече в света? Сигурно на върха на езика ви веднага се наместват думите Мечо Пух или пък тримата „Мечоци“, но има още едно малко пакостливо мече, което заслужава също да е там! Това е Падингтън! Сещате се за него, нали? Не само, че има стабилно количество книги за неговите приключения и цели два филма, но и гара в Лондон е кръстена на него! Или пък той беше кръстен на гарата? Както и да е, важното е, че се сещате кой е? А сега сещате ли се за любимото му нещо за хапване? Сандвичи с фъстъчено масло да ви говорят нещо? Но както добре знаете и по самите себе си, всеки има поне 2-3 любими неща, така е и с Падингтън! Той е фен на сандвичите като цяло, но има и втори любими сандвичи и специално за вас споделя рецептата. Те се приготвят малко по-трудно, не става само да намажеш филия с фъстъчено масло и готово, но все пак не са и толкова трудни.

За тях ще ви трябват:

  • 150 г ягоди
  • 200 г крема сирене
  • 40 г пудра захар
  • 2 пакетчета ванилия
  • 6-7 филийки хляб
  • 3 яйца
  • 80 мл прясно мляко
  • 2 супени лъжици захар
  • 4 супени лъжици олио

Следвайте стъпките на Падингтън, за да ги направите идеално вкусни:

1. Измийте ягодите и махнете листата, след това ги нарежете на парченца и ги поставете в купа. В нея добавете и крема сиренето, пудрата захар и ванилията и разбъркайте добре.

2. Разрежете всяка филийка хляб на две и едната ѝ час намажете обилно със сместа.

3. В друга купа разбийте яйцата със захарта и млякото!

4. Сложете олиото в тиган и го поставете на котлона на ниска степен. Най-много до три.

5. Изчакайте 4-5 минути да загрее. Като помнете, ако още не ви бива с котлоните – помолете някого за помощ.

6. Сложете сухата част от филийката върху намазаната и така цялата внимателно я потопете в сместа с яйца и мляко.

7. После поставете в тигана и пържете от всяка страна за около 3-4 минути, докато добие леко златист цвят.

Това е! Вкусно и не чак толкова здравословно, но от време на време може да се хапват и такива неща!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град