малък готвач

Начало | малък готвач | Освежаващо и лесно – превърнете ананаса от консерва в летен десерт

Освежаващо и лесно – превърнете ананаса от консерва в летен десерт

Аз детето | 2022-06-13

Освежаващо и лесно – превърнете ананаса от консерва в летен десерт

Ясно е, че през лятото всички обичаме да хапваме най-много сладолед или да пием някоя разхлаждаща лимонада, а понякога и газирана напитка. Знаете ли обаче, че не само сладоледът може да ви разхлади. Той несъмнено е вкусен, но има и още куп вкуснички неща, които можете да си приготвите сами. Като какво например? – би попитал някой от вас. Ами... какво ще кажете за това – най-лесните ледени близалки, които можете да направите. При това с истински ананас! Нямате нужда от никакво специално оборудване, за да направите тези ледени летни лакомства, без форми за ледени близалки, само няколко пръчици за кейк поп или близалка и няколко кръгчета ананас, плюс топинги по ваш избор (все пак топингите са изцяло по избор).

Ще ви трябват:

  • консерва ананас
  • пръчки за близалки
  • топинг по ваш избор – ние използвахме кокосови стърготини, протеиново кисело мляко с вкус на кокос и натурален шоколад

Ето и как да ги направите:

Внимателно отворете консервата и извадете ананаса. Тук можете да помолите за помощ, защото може да се порежете. Постелете малка тава с хартия за печене (не забравяйте първо да проверите дали тавата става за фризера ви!). Отцедете резените ананас, като запазите сока за други рецепти – страхотно е да го сложите в смути!

Поставете кръгчетата ананас върху застланата тава за печене с малко разстояние между всяко.

Внимателно натиснете пръчка във всеки кръг от ананас, преминавайки до другата страна (това ще му помогне да остане поставен върху пръчката). Поставете тавата във фризера за няколко часа или за една нощ, докато пръстените замръзнат.

Сервирайте веднага както са (ледени и натурални) или опитайте един от вариантите по-долу:

Черен шоколад

Следвайте стъпките по-горе. След като кръгчетата са замразени, разтопете 100 г черен шоколад в малка купа. Потопете замразените кръгчета в шоколада, върнете в тавата и замразете за 15 минути, докато черният шоколад се стегне напълно. И не се притеснявайте – няма да е много горчиво, защото ананасът е достатъчно сладък.

Кисело мляко

Следвайте стъпките по-горе. След като кръгчетата са замразени, изсипете 200 г кисело мляко по ваш избор (ние използвахме протеиново с кокос) в плитка купа. Потопете замразените кръгчета в киселото мляко, върнете ги в тавата и замразете отново, докато киселото мляко замръзне и стегне.

Кокос

Следвайте стъпките по-горе, но след като отцедите ананаса, изсипете изсушен или настърган кокос в чиния и потопете всеки ананас в него, за да покрие от двете страни. Поставете покритите с кокос кръгчета ананас върху застланата тава за печене, вкарайте пръчиците за кейк поп и замразете, както по-горе.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град