малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусна, лесна и интересна закуска – овесена каша за микровълновата

Вкусна, лесна и интересна закуска – овесена каша за микровълновата

Аз детето | 2022-06-30

Вкусна, лесна и интересна закуска – овесена каша за микровълновата

Обичате ли овесена каша за закуска? На нас това ни се струваше нещо ужасно, но откакто открихме пакетчета от магазина с овесена каша, която си правиш като стоплиш малко вода или мляко и разбъркаш се получава чудесна и хранителна закуска. Но знаете ли какво установихме, когато реално потърсихме какво има в любимата ни овесена каша от пакетче? Вярно, че е вкусна и лесна, но се оказва, че освен закуска и вкус, получаваш и частично хидрогенирано соево масло, изкуствен цвят, изкуствен аромат, твърди частици от царевичен сироп и без да се ровите за тях ще се досетите, че не е най-полезното нещо за деца на закуска.

Има обаче лесно решение на проблема – ето тази рецепта. В допълнение към факта, че е икономична, вкусна и лесна, тази рецепта за овесена каша в микровълнова фурна е по-здравословна алтернатива на много други, закупени от магазина. Така че ще е далеч по-лесно и доста по-полезно сами да си направите подобна овесена каша, а се оказва, че не е и толкова трудно...

Просто пригответе буркан от своя собствена смес от овесени ядки. Ето как:

Започнете само с няколко съставки, а не с няколко десетки: овесени ядки, любимите ви ядки, сушени плодове и кафява захар. Добавете малко канела или други подправки, ако желаете. Поставете всичко в голям буркан с достатъчно място, за да можете да го разклатите. Когато сте готови да направите купа с овесена каша, просто извадете малко смес от буркана, добавете два пъти повече вода от овесените ядки и поставете в микровълновата фурна за около 4 минути. След като я извадите, разбъркайте и добавете малко мляко, ако желаете.

Чувствайте се свободни да добавите всякакви екстри, като пресни плодове, нарязани банани или круши на кубчета. Мед или кленов сироп също е чудесно допълнение.

Съвет: можете да направите овесената каша и в пликчета за единична порция, точно като от магазина, като измерите 1/3 водна чаша порция и ги разпределите в пликчета с цип.

Колко дълго ще издържи миксът от овесени ядки?

Всички съставки в този микс от овесени ядки не се развалят лесно. Ако е добре запечатана, сместа трябва да се съхранява до три месеца в някой шкаф. За по-дълъг срок на годност можете да съхранявате и в хладилник.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град