малък готвач

Начало | малък готвач | Много вкусни и много лесни понички в еърфрайър

Много вкусни и много лесни понички в еърфрайър

Аз детето | 2022-05-03

Много вкусни и много лесни понички в еърфрайър

Имате ли това чудо за готвене у дома наречено еърфрайър, което днес е така популярно и в което можело да правите пържени картофи без да са наистина пържени? Ако е така, то знаете, че този уред наистина е лесен за ползване! И най-вероятно вече и сами си приготвяте някакви вкуснотии в него, без да се притеснявате от горещи котлони или олио. Но знаете ли, че освен картофи и пиле, в еърфрайър можете да си направите и вкусни и лесни понички? Не? Тогава ето ви една рецепта, която със сигурност ще ви хареса и можете да я направите и съвсем сами!

Тези леки и хрупкави, деликатни понички, направени в еърфрайъра, имат вкус точно като купешките понички, но ще знаете какво точно има в тях! Тази лесна и бърза рецепта означава, че топли, пресни понички могат да се приготвят в последния момент за закуска или сладко похапване!

Ще ви трябват:

  • 800 г готово тесто
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • половин чаена лъжичка екстракт от ванилия или 2 ванилии на прах
  • 2 супени лъжици мляко
  • шарени шоколадови пръчици за поръсване

Как да ги приготвите:

Разточете тестото на тънък лист. Може с точилка като професионалисти ако знаете как, а може и просто да го разстелите с ръце. След това си вземете 2 чаши – една по-голяма и една по-малка. С по-голямата изрежете кръгчета от тестото, а по-малката поставете във всяко кръгче и също изрежете, за да получите понички с дупка, каквито трябва да са.

Не забравяйте да не изхвърляте излишното тесто, а да го съберете на топка и да го разточите отново, за да направите още малко понички.

Поставете в кошницата на уреда и го пуснете за 5 минути на 180 градуса, когато времето мине, внимателно обърнете поничките, ако трябва ги изчакайте малко да изстинат, и пак за 5 минути на 180, за да се изпекат и от другата страна!

Докато поничките се пекат, направете и глазурата! Просто разбъркайте всички съставки в една голяма купа. Оставете поничките да изстинат напълно, след което потопете в глазурата и поръсете отгоре с шарени шоколадови пръчици! За най-добър вкус, оставете ги да стегнат преди сервиране.

По идея на everythingairfryer.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град