Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 от най-добрите неща за правене в Minecraft, ако ви е скучно

5 от най-добрите неща за правене в Minecraft, ако ви е скучно

Аз детето | 2024-06-17

5 от най-добрите неща за правене в Minecraft, ако ви е скучно

Minecraft е една от най-емблематичните игри на всички времена и е гигант в индустрията още от пускането си през 2009 г. Тя постави началото на цял жанр игри за оцеляване, задържа поколение след поколение привързани към простия си, но пристрастяващ геймплей и е една от най-добрите игри за игра с приятели. Поради популярността си, общността е работила върху играта почти толкова, колкото и разработчиците, което означава, че винаги има какво да се прави, независимо колко е остаряло заглавието.

Има две различни версии на Minecraft: The Bedrock Edition и The Java Edition. Въпреки че е една и съща игра, има определени неща, които играчите могат да правят в определени версии, но ако са закупени на компютър, играчите ще имат достъп и до двете. Всичко това прави Minecraft перфектния „убиец на времето“ за онези, които скучаят и искат да правят нещо. Голямото разнообразие означава, че на практика има по нещо за всеки тип играч.

Играйте с Redstone: Почувствайте се като изобретател

Redstone може да бъде странно сложен за игра, която е красиво проста. Почти всичко може да се направи с Редстоун, независимо дали е подвижен мост към средновековен замък или система от миниколички за вълнуващо влакче в увеселителен парк. Разходите за използване на Redstone в големи обеми наистина означават, че е по-лесно да се работи върху масивни проекти в Creative Mode, но ако времето не е нещо, за което играчът трябва да се тревожи, правенето на Redstone измишльотини за защита може да бъде нещо полезно. Въпреки че почти всичко може да се направи, ако играчът е достатъчно креативен, има няколко добре известни фаворити. Изстрелващите устройства TNT са правени почти толкова дълго, колкото съществува Minecraft и са невероятно забавни за използване дори ако някои дизайни са непрактични. Създаването на скрити врати, които се сливат с околната среда, също е идеално за игра за оцеляване на големи сървъри.

Станете майстор на земеделието: Автоматизирайте фермите и ги направете по-ефективни от всякога

Farming има своя собствена ниша в игрите, като заглавия като Farming Simulator получават ново издание всяка година. С многото видове добитък и земеделски култури, които могат да се отглеждат, Minecraft има достатъчно, за да бъде невероятен земеделски симулатор. Играчите могат да прекарват времето си в оран на полета, отглеждане на едър рогат добитък и събиране на яйца, но ако хората искат да го направят малко по-интересно, те могат да се занимават с изкуството на автоматичното земеделие. При оцеляването играчите никога повече няма да се притесняват за храна, ако създадат автоматични ферми (най-добрият вид ферми). Всъщност, в по-структурирани сървъри, играч може да стане посветен фермер в огромен мащаб и да бъде мястото, където другите да купуват храна. Културите и животните обаче не са единственото нещо за отглеждане, тъй като XP може да се спечели от отглеждане на чудовища. След това този XP може да се използва за създаване на най-добрите омагьосвания и тези омагьосани предмети след това могат да се търгуват с други играчи.

Присъединете се към един от големите сървъри: Играйте игра в играта

Ако играчите не могат да убедят достатъчно приятелите си да се съберат на сървър, винаги има възможност да се присъединят към един от масивните, публични, които могат да бъдат намерени на сайтове като minecraftservers.org. По този начин играчите могат да преминат през невероятните конструкции на други, без да е необходимо да прекарат целия си живот в изграждането им сами. Понякога възхищението от работата на талантливите е най-добрият лек срещу скуката. Благодарение на възрастта на Minecraft, има безброй сървъри, достъпни за присъединяване. Много от тези сървъри (като Complex Gaming) могат да поберат до 5000 играчи и на практика действат като MMO сървъри. Това е чудесен начин да се включите в общността на Minecraft и да създадете приятели или просто да играете играта по начин, който играчите не биха могли да изпитат сами.

Изживейте Modified Minecraft: Друга страна на любимата на всички игра за оцеляване

Minecraft има почти всичко, което един играч би искал. Разнообразието в съдържанието му позволява на играчите да експериментират и да бъдат креативни, но за тези, които търсят Minecraft да добавят нещо конкретно или да се превърнат в нещо съвсем друго, модовете са отговорът. Въпреки че те можеха да бъдат достъпни само с Java Edition в един момент, играчите с версията Bedrock също могат да изпитат модифициране чрез пазара в играта (наричат се добавки). Minecraft има широка общност за модифициране и най-добрите модове за инсталиране ще зависят от индивида. Има някои, които подобряват визуализацията на играта, някои, които добавят нови строителни инструменти (като повече мебели), и някои, които фундаментално променят механиката на играта. Един от най-забавните примери е Pixelmon, който превръща Minecraft в игра на Pokémon, която може да се играе мултиплейър с приятели.

Rush To Beat The Ender Dragon: Прегърнете предизвикателството на Speedrun

Въпреки че има няколко босове в Minecraft, като The Wither, никой не е толкова емблематичен като Ender Dragon. Той живее в царство, креативно наречено „Краят“ и означава края на играта, както подсказва името. Minecraft е заглавие с отворен край и играчите могат да продължат да играят завинаги, но побеждаването на Ender Dragon кара кредитите да се въртят, така че това е най-близкото нещо до окончателния край на играта. Може да не е за всеки, но ако една игра има крайна точка, тя обикновено има бързо работеща общност, която се опитва да достигне тази крайна точка възможно най-бързо. Minecraft не е изключение и с произволните семена, които светът произвежда, тези игри могат да имат известно разнообразие. Тези бягания ще накарат играчите да мислят по начини, по които никога досега, като например използването на легла, за да взривят нещата в The End and the Nether, за да ускорят нещата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град