Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Основателят на Oculus представи ярък аналог на Game Boy с нов „Тетрис“

Основателят на Oculus представи ярък аналог на Game Boy с нов „Тетрис“

Аз детето | 2024-06-06

Основателят на Oculus представи ярък аналог на Game Boy с нов „Тетрис“

Един от основателите на Oculus, Палмър Луки, обяви пускането на ModRetro Chromatic, копие на Game Boy на Nintendo. Самият разработчик нарича своя продукт „модерна версия“ на емблематичната конзола. Конзолата има корпус от магнезиева сплав, тежки бутони, D-Pad и екран против отблясъци с разделителна способност 160 × 144. Споменава се и подсилено стъкло, устойчиво на надраскване.

Chromatic е съвместим с оригинални касети Game Boy и Game Boy Color, но не и Game Boy Advance. Резолюцията, цветът и броя на пикселите по него отговарят напълно на оригиналните игри. Още повече, че веднага след излизането ще има свои собствени заглавия. Някои от тях можете да видите във видеото по-долу.

Другите характеристики включват поддръжка за видео изход чрез USB-C, високоговорител с голям обем и порт за кабел за връзка. Новият продукт работи с батерии АА. Разработчикът уверява, че три парчета са достатъчни за 24 часа непрекъсната игра. Те се доставят включени, както и касетата с официалния нов Tetris, така че можете да играете направо от кутията.

ModRetro Chromatic е на цена от $199 (≈358 лева). Новият продукт вече е достъпен за предварителна поръчка и ще бъде пуснат в продажба преди края на годината.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град