Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Epic Games признаха, че платените машини във Fortnite дават на играчите нечестно предимство

Epic Games признаха, че платените машини във Fortnite дават на играчите нечестно предимство

Аз детето | 2024-06-05

Epic Games признаха, че платените машини във Fortnite дават на играчите нечестно предимство

В третия сезон на петата глава Shattered разработчиците на Battle Royale Fortnite изпратиха играчи да се бият с мародерите от бандата Wasteland Warriors, но по пътя те попаднаха в скандал, свързан с монетизацията на играта. Стартирайки на 24 май, Season of Shattered Epic Games, добави пустош на тема Mad Max, нови скинове, оръжия и множество промени, фокусирани върху битките с превозни средства. В отговор на критиките на играчите, че някои превозни средства стават твърде мощни в резултат на промените, Epic коригираха няколко превозни средства, но това не беше краят на историята.

Както блогърът Nickeh30 демонстрира наскоро, шофьорите на безплатни автомобили Whiplash, Werewolf, Scorpion и Masamune във Fortnite са много по-уязвими да бъдат ударени от други играчи, отколкото собствениците на премиум автомобили. Факт е, че моделите, закупени за истински пари, имат забележимо по-малки предни стъкла от безплатните автомобили – това затруднява стрелбата по водача. С други думи, плащащите потребители получават предимство.

Epic Games отхвърля идеята за козметични артикули, които дават на геймърите предимство в играта, и вече отговори на ситуацията: „Наясно сме с проблема и планираме да го поправим в следващия пач.“ Струва си да се отбележи, че това не е първият път, когато скинове на автомобили във Fortnite дават предимство на играчите – подобна (но по-малко противоречива) ситуация се случи през 2023 г. с добавянето на механика.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град