малък готвач

Начало | малък готвач | Вкусни и интересни: как да си направите японските желирани бонбони Kohakutou

Вкусни и интересни: как да си направите японските желирани бонбони Kohakutou

Аз детето | 2023-03-09

Вкусни и интересни: как да си направите японските желирани бонбони Kohakutou

Може би сте виждали това лакомство, вдъхновено от скъпоценните камъни, да се появява в социалните медии. Всъщност се нарича „Kohakutou“ и произхожда от Япония! В превод това означава „кехлибарен бонбон“. Страхотното на този кристален бонбон е, че се нуждае само от няколко прости съставки. Това е идеалното сладко лакомство за всеки от вашето семейство! Кристалните бонбони Kohakutou се правят чрез покриване на малки кубчета желе от агар със захар. Бонбоните имат уникална текстура, която е дъвчаща с хрупкава коричка и обикновено е с плодов вкус. Kohakutou често се сервира като десерт или лека закуска в Япония и е популярен с красивия си външен вид, както и с вкуса си! Е, разбира се по малко, никой не прекалява с тях! Бонбоните често са опаковани в малки кутии или торбички, което ги прави страхотен подарък!

Това е толкова забавно лакомство, което можете да си направите сами, а по-малките от вас с помощта на мама, татко или по-голям брат, сестра.

За около 4 чаши бонбони ще ви трябват:

  • 1 ⅔ чаша вода
  • 3 чаени лъжички агар-агар на прах (най-често се продава в магазините за биохрани)
  • 3 чаши захар
  • ¼ чаена лъжичка есенция с аромат по избор
  • 1-3 капки течен хранителен оцветител по желание

Ето и как се прави:

1. Преди да започнете, уверете се, че всичко е извадено и готово, защото бонбоните започват да се правят бързо, иначе няма да се получи ефектът и няма време тепърва да вадите продуктите. Колкото и различни вкусове и цветове да искате да използвате, намажете леко с мазнина малките съдове, които ще ви трябват за различните бонбони. Използвахме малки чаши и направихме 2-3 вкуса.

2. Добавете водата в малка тенджера и поръсете агар-агара. Разбъркайте и оставете да престои 5 минути. Сложете водата и агар-агара да заври и ги оставете да врят 3 минути. Добавете захарта и разбъркайте. Намалете котлона и оставете да къкри 2-3 минути.

3. Свалете от котлона и разпределете в различните подготвени съдове. Движете се бързо, но внимателно и добавете вашия аромат и оцветител към бонбоните. Общо трябва да използвате около ¼ чаена лъжичка ароматизатор, така че ако решите да направите повече от един аромат, сложете само няколко капки ароматизатор, за да не стане твърде силно.

4. Използвайте клечка за зъби или дървен шиш, за да разбъркате аромата и цвета в сместа за бонбоните.

5. Покрийте и охладете за 1-2 часа, докато бонбоните стегнат. Използвайте нож, за да извадите бонбона на едно парче върху дъска за рязане. Трябва да е твърдо, но лепкаво. Използвайте нож, за да нарежете бонбона в каквито форми желаете. Можете да отрежете или „скосите“ краищата, за да направите парчетата да изглеждат по-кристални или като скъпоценни камъни.

6. Ако имате остатъци от подрязване на краищата, нарежете ги на малки парченца и ги добавете към по-големи.

7. Поставете всички парчета бонбони върху листове за печене. Съхранявайте на хладно и сухо място за минимум 5-7 дни, като ги завъртате, ако е необходимо, така че всички парчета да образуват коричка отвън. Може да ги похлупите с капак, но ще им трябва повече време да образуват коричка.

8. След това са готови за ядене. Можете да ги опитате и докато са само изстинали, но ефектът няма да е съвсем същия.

Направете си и още интересни, а някои и полезни бонбони:
Домашни шоколадови бонбони направете и всички почерпете
Науката може да е сладка с „каменни“ бонбони
Домашни желирани плодови бонбони
Лимони като бонбони



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град