малък готвач

Начало | малък готвач | Шоколадов фъдж за 5 минути си направи и вкусно си хапни

Шоколадов фъдж за 5 минути си направи и вкусно си хапни

Аз детето | 2022-11-15

Шоколадов фъдж за 5 минути си направи и вкусно си хапни

Тази рецепта за фъдж се прави само за няколко минути и е идеална за подарък, закуска и сервиране за всеки повод. Приготвен със или без ядки, този фъдж е любимо сладко изкушение през цялата година. За да направите този шоколадов фъдж с пекан, просто смесете всичко в стъклена купа, загрейте за няколко минути, изсипете върху поднос и охладете, докато стегне. След като кремът е готов, можете да го нарежете на каквито желаете форми и размери. Много е лесно, вкусно и ще се хареса на всеки! Дори и тези, които не обичат чак толкова много сладкото.

Ще са ви необходими:

  • 2 млечни шоколада
  • половин консерва кондензирано мляко
  • малко масло
  • 2 пакетчета ванилия
  • 1 чаша нарязани пекани плюс около 2 супени лъжици за поръсване (или други ваши любими ядки)

Прави се наистина лесно:

Сложете шоколада, млякото и маслото в средно голяма купа подходяща за целта и загрейте в микровълновата за 90 секунди. Разбъркайте, за да се комбинират и загрейте още 15 секунди, ако е необходимо и всичко не се е разтопило напълно.

Добавете 2 пакетчета ванилия и разбъркайте до гладкост. Добавете 1 чаша натрошен пекан или други ваши любими ядки и отново разбъркайте.

Постелете в тава хартия за печене и отгоре разпределете сместа, като се стараете навсякъде да е равна. Най-добре разнесете с шпатула, но ако нямате става и с лъжица с малко повече старание. Покрийте с останалите нарязани пекани.

Поставете в хладилника поне за 3 часа да стегне. После нарежете на квадратчета. Ако не изядете всичко, в което се съмняваме, съхранявайте в херметически затворен контейнер в хладилника до една седмица.

Ако обичате шоколад непременно си пригответе още:
Горещия шоколад в печиво превърнете и вкусно си хапнете
Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света
Като майстори сладкари: направете си космически шоколад
За топла зима: горещ шоколад с мед и канела
Шоколадов мус само с две съставки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град