малък готвач

Начало | малък готвач | Ето как да направите идеалната и лесна глазура за прекрасни и вкусни коледни сладки

Ето как да направите идеалната и лесна глазура за прекрасни и вкусни коледни сладки

Аз детето | 2022-12-16

Ето как да направите идеалната и лесна глазура за прекрасни и вкусни коледни сладки

Коледните сладки са точно такива заради глазурата – това смятаме ние и вярваме, че ще се съгласите с нас. Без значение дали са бисквити с овесени ядки или пък класически меденки, глазурата е тази, която прави сладките необикновени, красиви и коледни. Без тях тези вкуснотии са си просто вкуснотии. Да се направи глазура и да се украсят подобни чудеса изглежда много трудно, но в действителност е много лесно. По-лесно отколкото някога сте си представяли. Четири-пет основни продукта и 10 минути – това е всичко, необходимо за най-лесната и красива коледна глазура. Готови ли сте вече да си я приготвите?

Ще ви трябват:

  • 1 пакетче крема сирене
  • 125 г масло
  • 3 чаени чаши пудра захар
  • 1 супена лъжица ванилов екстракт
  • 1 пакетче лимонови корички

Ето и как да я приготвите, много е лесно:

Разбъркайте заедно маслото и крема сиренето, докато стане гладка смес. Ако можете да използвате миксер ще стане по-бързо и лесно. И с ръка става, но отнема доста време и иска бая бъркане. Добавете към сместа ванилията и лимоновата кора. Най-лесно е да купите пакетче с готови лимонови корички – да, вече и това се продава. Разбъркайте за малко и накрая добавете пудра захар. И разбъркайте отново докато сместа стане пухкава.

Това е всичко. Сега вече можете да украсите сладките си, а можете и да разпределите глазурата в купички и да я оцветите с боя за храна.

Ето и още няколко съвета, които да спазвате за идеална глазура:

  • Не разбивайте прекалено много крема сиренето. Прекаляването може да доведе до течаща глазура от крема сирене.
  • Използвайте миксер с бъркалка или приставка с лопатка.
  • Съберете съставките от стените на купата за смесване с шпатула, за да се уверите, че се смесва равномерно.
  • За по-плътна глазура добавете повече пудра захар. За по-рядка глазура добавете малко мляко (1 чаена лъжичка наведнъж).
  • Съхранявайте в затворен съд до 5 дни в хладилник.
  • Оставете да омекне на стайна температура преди употреба.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град