малък готвач
Ето как да направите идеалната и лесна глазура за прекрасни и вкусни коледни сладки
Коледните сладки са точно такива заради глазурата – това смятаме ние и вярваме, че ще се съгласите с нас. Без значение дали са бисквити с овесени ядки или пък класически меденки, глазурата е тази, която прави сладките необикновени, красиви и коледни. Без тях тези вкуснотии са си просто вкуснотии. Да се направи глазура и да се украсят подобни чудеса изглежда много трудно, но в действителност е много лесно. По-лесно отколкото някога сте си представяли. Четири-пет основни продукта и 10 минути – това е всичко, необходимо за най-лесната и красива коледна глазура. Готови ли сте вече да си я приготвите?
Ще ви трябват:
- 1 пакетче крема сирене
- 125 г масло
- 3 чаени чаши пудра захар
- 1 супена лъжица ванилов екстракт
- 1 пакетче лимонови корички
Ето и как да я приготвите, много е лесно:
Разбъркайте заедно маслото и крема сиренето, докато стане гладка смес. Ако можете да използвате миксер ще стане по-бързо и лесно. И с ръка става, но отнема доста време и иска бая бъркане. Добавете към сместа ванилията и лимоновата кора. Най-лесно е да купите пакетче с готови лимонови корички – да, вече и това се продава. Разбъркайте за малко и накрая добавете пудра захар. И разбъркайте отново докато сместа стане пухкава.
Това е всичко. Сега вече можете да украсите сладките си, а можете и да разпределите глазурата в купички и да я оцветите с боя за храна.
Ето и още няколко съвета, които да спазвате за идеална глазура:
- Не разбивайте прекалено много крема сиренето. Прекаляването може да доведе до течаща глазура от крема сирене.
- Използвайте миксер с бъркалка или приставка с лопатка.
- Съберете съставките от стените на купата за смесване с шпатула, за да се уверите, че се смесва равномерно.
- За по-плътна глазура добавете повече пудра захар. За по-рядка глазура добавете малко мляко (1 чаена лъжичка наведнъж).
- Съхранявайте в затворен съд до 5 дни в хладилник.
- Оставете да омекне на стайна температура преди употреба.