малък готвач

Начало | малък готвач | Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света

Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света

Аз детето | 2018-01-04

Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света

Този горещ шоколад е идеалният! Вкусен и е перфектната топла и уютна напитка за студените зимни дни. Много приятно е да си пуснеш хубав филм или да четеш интересна книга с чаша хубав горещ шоколад. Дори по-хубаво е да преглътнеш вечерята с него или пък просто да споделиш хубавия му вкус със семейството. Знаете, че има различни начини по които да си направите горещ шоколад. Някои са трудни, защото правите топлата напитка изцяло, а други са супер лесни, защото просто имате един прах, който трябва да разтворите в топло мляко. Няма да повярвате! Намерихме идеалната рецепта, която съчетава двете неща. С нея ще имате супер лесен начин по който да си приготвите идеалния домашен горещ шоколад без прах и други подобни. Готови ли сте за най-вкусната зимна напитка в света!

Тогава си вземете:

  • половин чаена чаша захар
  • чаена чаша обикновено какао
  • 4 чаени чаши прясно мляко
  • половин чаена чаша сладкарска сметана
  • едно пакетче ванилия
  • 1 черен шоколад

Ще ви трябва също и тенджерка и естествено подходяща чаша!

Прави се лесно:

Надяваме се че можете да използвате котлона на печката, а ако не сте сигурни, трябва да помолите някой възрастен от семейството да ви е асистент. Всеки добър готвач си има помощник. Поставете всичко без шоколада в тенджерката и разбъркайте. След това я сложете на котлона и оставете така, за да може млякото да се затопли. След около 5-8 минути начупете черния шоколад на парчета и ги сложете при останалите продукти и млякото. Бъркайте докато се разтопи. Това е! Можете да оставите сместа на котлона за колкото време искате. Това зависи само от предпочитанието ви колко точно да е топъл топлият шоколад.

След това внимателно с помощта на черпак или на помощник-готвача си сипете от вкусната напитка в чаша. Можете да пиете направо или пък да добавите сламка, малко сметана и канела, бисквитки, пуричка или маршмелоу, за да изглежда още по-апетитно.

Това е! Наслаждавайте се!

Опитайте и още няколко вкуснотии включващи шоколад:
Горещ шоколад по нов начин
Интересен крийпър шоколад в стил Майнкрафт
Отново е време за горещ шоколад – този път с джинджифил
Шоколадови мандарини



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град