малък готвач

Начало | малък готвач | За топла зима: горещ шоколад с мед и канела

За топла зима: горещ шоколад с мед и канела

Аз детето | 2020-01-06

За топла зима: горещ шоколад с мед и канела

Ароматните напитки незабавно могат да ви затоплят в мрачен студен ден, подобряват имунитета и дори развеселяват настроението. Освен това ще изпълнят кухнята с невероятни аромати и ще ви накарат да искате да ги вкусите. Споделете някоя топла и апетитна напитка със семейството си или я сипете в термос – съдържанието на витамини ще ви помогне в училище, на път, на разходка или просто у дома. Когато въздухът е изпълнен със зимен студ, означава, че сезонът на топлите напитки и ароматните подправки е започнал! Стоплете се с чаша топъл ароматен чай или вкусен горещ шоколад – няма да ви оставим да замръзнете тази зима. Как ли? В серия от рецепти ще ви дадем идеи как да разнообразите традиционните напитки и да се стоплите с нещо вкусно!

Този път рецептата ни е за нещо много традиционно и същевременно с това ново и вкусно. Кой от вас не свързва хубава игра в снега с последваща чаша горещ шоколад или пък просто домашен уют, топлота в студената зима с чаша горещ шоколад. Или пък дори просто сладка и вкусна напитка! Горещият шоколад е номер едно, когато става въпрос за сгряващи напитки! Той е вкусен, приятен, добавя приятно усещане не само в устата, но и в цялото тяло. От него се чувстваш лек и щастлив. С нашата нова рецепта пък можете да се топлите цяла зима. Вече сте готови да опитате?

Тогава ето и необходимите продукти:

  • 500 мл мляко
  • 100 г черен шоколад
  • 2 супени лъжици мед
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 супена лъжица канела
  • 1 пакетче ванилия
  • шепа малки маршмелоу по желание

Ще ви трябва също и подходяща чаша, както и малка тенджерка.

Имайте предвид, че ще използвате и котлона, затова по-малките от вас нека си създадат домашен уют и вкусна напитка с помощта на по-голям член от семейството. Иначе се прави доста лесно и е много по-вкусен от купешкия! Ето как точно:

В тенджерка сипете млякото, меда, захарта, канелата и ванилията – разбъркайте и поставете на котлона на средна температура, за да се затопли. Когато млякото започне да ври (внимавайте и наблюдавайте, защото прясното мляко завира изведнъж и ако не го махнете навреме, пада голямо чистене след това), изключете котлона и внимателно добавете към него 100 г черен шоколад. След това отново разбъркайте, докато шоколадът се разтопи. После изчакайте да изстине малко, за да не се опарите и сипете в подходяща чашка. Или пък две ако имате желание да споделите от напитката с помощника или любимия си роднина, приятел. ;-)

По желание можете да добавите и малко маршмелоу, става още по-вкусно и приятно! Това е! Невероятно сладък вкус на домашен горещ шоколад, който може да ви стопли и в най-студеното време.

Не забравяйте да опитате и нашия чай „Снежна приказка“.

А защо не и още няколко рецепти за различен горещ шоколад:
Отново е време за горещ шоколад – този път с джинджифил
Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град