малък готвач
Най-лесната и красива глазура за най-хубавите коледни сладки
Коледните сладки са точно такива заради глазурата – това смятаме ние и вярваме, че ще се съгласите с нас. Без значение дали са бисквити с овесени ядки или пък класически меденки, глазурата е тази, която прави сладките необикновени, красиви и коледни. Без тях тези вкуснотии са си просто вкуснотии. Да се направи глазура и да се украсят подобни чудеса изглежда много трудно, но в действителност е много лесно. По-лесно отколкото някога сте си представяли. Четири-пет основни продукта и 10 минути – това е всичко, необходимо за най-лесната и красива коледна глазура. Готови ли сте вече да си я приготвите?
Тогава ще ви трябват:
- 6 чаени чаши пудра захар
- половин чаена чаша прясно мляко
- половин чаена чаша крема сирене
- 2 пакетчета ванилия
- бои за храна (ако искате да имате цветна глазура)
Пригответе си също:
- бъркалка
- дълбока купа
- по-малки купички ако ще оцветявате глазурата
Ето и как да си я направите:
В дълбоката купа сипете пудрата захар и прясното мляко и бъркайте, бъркайте, бъркайте. Трябва да се получи пухкав крем с гъстотата на паста за зъби. Това може и да отнеме известно време, но глазурата става превъзходна. След като сте получили желания крем към него добавете крема сиренето и 2 пакетчета ванилия и отново разбъркайте. Ако случайно ви се стори, че става твърде гъсто можете просто да добавите още малко прясно мляко и пак разбъркайте.
Накрая можете да ползвате глазурата просто така или да я оцветите. Ако решите да направите второто я разпределете в купички. Броят зависи от това колко цвята искате да получите. За най-добър резултат препоръчваме да добавяте по една капка и да разбърквате, докато получите цвета светъл или тъмен, който искате.
След това остава да украсите сладките. Можете просто да намажете всяка и отгоре да поръсите с шарени шоколадови пръчици или кокосови стърготини. А можете и да нарисувате нещо с помощта на шприц и глазура. Каквото и да решите да направите, гарантираме красив и вкусен резултат.
Ето и няколко идеи за подходящи сладки за тази глазура:
Приказни класически меденки
Блестящите и пухкави пудингови сладки на горските феи
Смайващо вкусни бисквити с банани и стафиди
Диляна , ,
Публикувано на 02.12.2020
Здравейте. След като има прясно мляко и крема сирене става ли твърда и остава ли така лъскава,както на снимката, когато изсъхне?
От редакцията: Здравей, интересното е, че на половината сладки остана такава като на снимката, а на другата се втвърди и напука на места. Но все още не можем да си обясним защо, след като е една и съща и сме ги държали на едно и също място. Но дори и така пак изглеждаха достатъчно хубави.