малък готвач

Начало | малък готвач | 5 много вкусни и малко страшни рецепти за хелоуински лакомства

5 много вкусни и малко страшни рецепти за хелоуински лакомства

Аз детето | 2022-10-24

5 много вкусни и малко страшни рецепти за хелоуински лакомства

Харесвате ли Хелоуин? Или пък сте от тези, в чието семейство това се смята за чужд празник и че си имаме Ден на народните будители? А защо пък да не празнувате и двете? На 30 октомври направете от тези вкусни лакомства и почерпете с тях приятели, а на първи ноември прочетете интересни факти за будителите и ги споделете отново с приятелите. Ако смятате това за добра идея – ето и рецептите за много вкусни и малко страшни хелоуински вкуснотии.

Сандвич мумия

Толкова са лесни, правим ги всяка година! Просто намажете доматен сос (а защо не и лютеница) върху филия хляб, нарязвате няколко тънки филийки моцарела (или кашкавал ако обичате повече) и ги нареждате върху соса с малко разстояние помежду им, но да не е равно, след това добавяте две маслини за очите и печете в тостер или фурната за няколко минути и готово! Интересно и вкусно!

Сандвич тиквен фенер

Ще ви трябват тортили, кашкавал, нож, можете да си добавите и печено пилешко, шунка и краставици или домати. Но и само с кашкавал е супер вкусно. Само внимавайте с ножа! Започнете, като използвате формата за бисквити с тиква или пък просто чаша, за да изрежете форми на тиква от тортилите. Не забравяйте, че имате нужда от две тортили за всеки сандвич. На една от двете тортили изрежете с нож лице на фенер по ваш избор (използвайте по-малък нож, за да изрежете детайла по-лесно) и внимавайте! После поставете тортилата без лицето върху горещ тиган или скара. Поставете желаното количество печено пиле и кашкавал и го оставете да се разтопи за няколко минути. Докато кашкавалът се топи, затоплете тортилата с лицето на същия тиган или скара, но не върху другата тортила. След като кашкавалът се разтопи и тортилата с лице е топла, поставете тортила с лице върху другата. Извадете от огъня и се насладете!

Моцарела като пръст или пръст като моцарела

Обичаме тази идея за моцарелени пръсти, защото са толкова лесни за правене! Вземете една пръчица моцарела и я оформете във формата на пръст. Добавихме разрези за кокалчетата и филетиран бадем за нокът. Прилича някак на пръст, но не е достатъчно истински, за да е гадно.

Сок мумия

За вашата кутия за сок мумия: Залепете 2 крафт очички към парче черна хартия и залепете хартията върху предната страна на кутия за сок. Увийте кутията за сок с бяла креп хартия, докато заприлича на опакована мумия. Не забравяйте да оставите място, където да пъхнете сламката в кутията.

Вкусна вещерска метла

Направата на вещерска метла не отнема време и усилия! Най-лесният десерт, който можете да дадете на приятелите си, за да ги зарадвате. Трябват ви от любимите ви шоколадови бонбони и солети. Просто забийте по една солетка във всеки бонбон и готово! Ако са прекалено твърди можете да ги пуснете в микровълновата за 2 секунди.

И една интересна идея, вземете еднократни чинийки, още някое хелоуинско бонбонче, напишете интересна бележка и поставете в чиниите за всеки по едно от предложените лакомства, по една бележка и по едно бонбонче. Ще бъде незабравима веселба с вкусно похапване за всички!

Вижте още:

Вижте също и маскировки за Хелоуин, правени от деца за Az-deteto.bg:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град