малък готвач
Гринч горещ шоколад си направи и на декември се наслади
Изненадайте вашето семейство и приятели с горещ Гринч шоколад през този празничен сезон! Ще си кажете ама как така Гринч е известен с това, че не обича Коледа? Да, но няма човек... ъ... животно... ъъъ... чудовище... каквото там е той, което да не обича нещо вкусно, сгряващо тялото. Няма и човек или Гринч, който да не харесва малко шарени шоколадови пръчици, зелен цвят и малко сметана... Звучи толкова чудесно, че ви се иска приятно да се сгушите в топло одеяло с чаша от този шоколад и да гледате филм за Гринч. Тогава ето и рецептата!
Необходими продукти:
- 2 чаши пълномаслено прясно мляко или пък ядково
- 1 бял шоколад
- зелена боя за храна
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия или 2 пакетчета ванилия на прах
- 1 чаена лъжичка екстракт от мента или 5-6 свежи листа мента
- любимия ви топинг – нашия е шарени шоколадови пръчици, захарни сърчица и разбита сметана
Ето и как се прави:
Добавете млякото и начупен на парчета бял шоколад в средно голяма тенджера. Загрейте на слаб огън, докато шоколадът се разтопи и млякото се загрее, трябва да излиза пара от него, но не трябва да завира. Свалете от огъня и добавете боята за храна. Най-лесно ще е ако имате боя за храна на прах и сложите съвсем малко от нея. Ако пък не искате може и без нея, шоколадът пак ще е супер, просто няма да е зелен.
След това сложете екстракта от мента или пък измийте добре и накъсайте на ситно листенцата. Разбъркайте отново. Накрая, докато е още топла напитката изсипете в чаши и отгоре украсете с любимите си празнични неща. В нашия случай разбита сметана поръсена с шарени шоколадови пръчици и захарни сърчица.