малък готвач

Начало | малък готвач | Напукани сладки – не много красиви, но много вкусни

Напукани сладки – не много красиви, но много вкусни

Аз детето | 2022-12-22

Напукани сладки – не много красиви, но много вкусни

й

Трябва да си го признаем – причината поради която обичаме празниците не е само украсата и подаръците, но и вкуснотиите, които ще хапнем и които нямаме всеки ден. По магазините има толкова сладки, шоколади и какви ли не още интересни неща. Но знаете ли кое е още по-хубавото, да си ги направите сами и домът ви да ухае на празник. Е в повечето пъти, за да са красиви като в магазина трябва доста време и старание... Но сега ви предлагаме една рецепта за доста популярните напукани сладки. Те не са особено красиви на външен вид, но на вкус са прекрасни.

Направете ги и само като усетите миризмата, ще искате да ги излапате всичките, така че ето ви и необходимите продукти:

  • 100 г меко масло (просто половин час преди да ги направите го извадете от хладилника и го оставете в стаята да омекне)
  • 1 и половина чаена чаша захар
  • половин чаена чаша кафява захар
  • 4 яйца
  • 2 пакетчета ванилия
  • 2 и половина чаени чаши брашно
  • 1 чаена чаша какао на прах
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • половин кафеена лъжичка сол
  • 1 чаена чаша мини шоколадов чипс
  • 2 чаени чаши пудра захар

Ето и как се правят:

Комбинирайте маслото и захарта в голяма купа. Най-добре използвайте електрически миксер, за да разбиете, докато стане светла и пухкава смес. Може и на ръка, но ще отнеме доста време. Добавете яйцата, едно по едно, като разбърквате, докато се смесят напълно. Добавете и ванилиите и разбъркайте.

В отделна купа със среден размер смесете заедно брашното, какаото на прах, бакпулвера и солта. Постепенно добавете сухите съставки към мокрите, докато се смесят напълно. Добавете и мини шоколадовия чипс. Покрийте купата с найлоново фолио и охладете поне 4 часа в хладилника или най-добре за цяла нощ.

След това загрейте фурната на 130 градуса. Накъсайте тестото на топки с големина на орех и оваляйте старателно в пудра захар. Поставете ги в тава за печене предварително постлана с хартия и печете сладките 12 минути. След това ги оставете да се охладят напълно преди да им се насладите.

Вървят страхотно с топло мляко или плодов чай.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град