приказки от деца

Начало | приказки от деца | Моят необикновен космически приятел

Моят необикновен космически приятел

Христо Бохотски | 2016-08-05

Моят необикновен космически приятел

Минаха много повече от шест години от появата на Малкия принц. Всички хора на Земята бяха чували за него, но все по-рядко го споменаваха. Аз също бях слушал и чел за извънземното момче от Астероид Б 612, но не го познавах истински.

Една обикновена нощ, докато си играех любимата игра на компютъра, чух силен шум. Уплаших се, но и бях любопитен. Бързо излязох на терасата. Там стоеше едно момче. Веднага го познах – то се усмихваше необикновено и имаше златно шалче. Това беше Малкият принц. Попитах го какво прави на Земята, но той не ми отговори. След малко каза, че е дошъл на нашата планета, за да си намери приятели.

Аз и Малкият принц станахме приятели. Денем той спеше, но си говорехме по цели нощи. Аз му разказвах за хората и за приключенията си, а той ми разказваше за своята малка звезда – неща, които вече знаех, но пак ми бяха интересни.

Един ден приятелят ми каза, че трябва да се върне на планетата си, за да полее розата и нахрани овцата. Натъжих се. Той видя това и ме попита дали искам да тръгна с него. Аз се съгласих с радост, но имаше един проблем. Не знаехме как заедно да стигнем до неговия космически дом. Изведнъж Малкият принц се сети, че може да прави магия за летене в Космоса – и то за двама. Така полетяхме към неговата звезда. Беше страхотно. Поляхме заедно единствената му роза и нахранихме овцата. Те бяха много доволни. След това ядохме яйца, изпържени на малък, но истински вулкан.

Стана време да се прибирам на Земята. Малкият принц се натъжи. Но тогава аз му подарих компютър. Свързах го към космическия интернет, който бях изобретил специално за него. Изтеглих му Skype и го научих как да го използва. Той пък ми подари златното си шалче.

И оттогава, всяка вечер по Skype си говоря тайно с Малкия принц. Така той вече не се чувства сам на своята малка планета.

Аз съм обикновено момче, но имам необикновен космически приятел.

---------------------------

Промених края точно на това произведение, защото много харесвам Малкия принц и не искам той да е самотен и тъжен. Той не трябва просто така да изчезне и да остане сам на своята планета. Смятам, че би могъл да има много приятели и да се забавлява като всички деца.

Участва в конкурса на „Забавното четене



Коментари
2 коментара

Плами , 13 г.,

Публикувано на 08.08.2016

Невероятна книга!!

Читател , ,

Публикувано на 13.08.2016

Много интересно се е получило. Само трябва да мине през една редакция и дори може да се публикува в оригиналната книга :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град