зоокът

Начало | зоокът | Знаете ли, че котките също могат да бъдат пазачи? Пет породи котки, които се държат като „котки пазачи“

Знаете ли, че котките също могат да бъдат пазачи? Пет породи котки, които се държат като „котки пазачи“

Аз детето | 2024-03-13

Знаете ли, че котките също могат да бъдат пазачи? Пет породи котки, които се държат като „котки пазачи“

Крадците се страхуват от домове с кучета, защото предполагат, че всичките ни кучета са кучета пазачи, но тепърва ще срещат котки, чиято защитна природа съответства на тази на кучетата, а понякога дори още повече. Следователно, ако предпочитате котки пред кучета, все още можете да се чувствате сигурни; може дори да се наложи да поставите знак, за да предупреждавате непознати за вашия малък космат приятел. Може и да не вярвате, но тези 5 породи котки ще съскат на непознати и ще хапят крадци, за да предпазят вас и семейството ви.

Манкс

Ако търсите домашен любимец, който да бъде другар в игрите и защитник на децата, тогава манкс е правилният избор. Като спътници на децата, котките манкс са добри в играта на донасяне. Като защитници, те толкова защитават дома си, че дори гледката на преминаващо наблизо куче или човек понякога ги кара да заемат защитна позиция. Котките от тази порода са много бдителни и ако чуят или забележат странен шум, стават напрегнати, издавайки тихо ръмжене, сякаш за да предупредят заплахата, че е по-добре да си тръгне. В резултат на това котките са били наричани „котки пазачи“. Те обичат да следват своите хора наоколо, така че винаги бъдете нащрек, за да не ги настъпите. Те са страхотни другари, които са отзивчиви и дори се опитват да „говорят“ с вас, което е доста рядко, като се има предвид колко неконтактни могат да бъдат котките.

Единственото странно нещо на котките манкс са телата им без опашка, които са свързани с различни митове. Някои вярват, че това е свещена порода и собствениците режат опашките, така че ако някога котките бъдат откраднати, опашките ще бъдат заровени, за да донесат нещастие на крадците. Други казват, че Ной е отрязал опашката на породата, когато котката е влязла в ковчега от библейския потоп.

Турска ангора

Ако някой някога е казал, че ще мине през ада за вас, то тази котка наистина ще го направи. Тази порода котки е много привързана към членовете на семейството, но винаги ще избере един конкретен човек, на когото да бъде лоялна докрай. Следователно ще имате късмет, ако котката ви харесва повече от останалите, защото винаги ще скочи пред всяка заплаха, за да ви предпази. Най-доброто нещо за тази порода е възможността за обучение; тъй като са много интелигентни, турските ангори могат бързо да научат трикове. Ето защо, дори ако вашата котка не проявява своята защитна природа към всички в семейството, все пак можете да я обучите да бъде нащрек и да държи настрана нападателите. Обучението също е от съществено значение за избягване на неподходящо поведение поради тяхната игрива природа. Породата се познава лесно по заострените уши и дългата копринена козина, която блести, когато се движат; не е чудно, че те са наричани „балерините от света на котките“.

Бирманска

Както подсказва името, породата произхожда от Бирма (понастоящем Мианмар), където се считат за домашни любимци от кралското семейство и пазят входа на пагоди и храмове. Въпреки че чистокръвните котки са изчезнали от Бирма и хибридите станаха по-популярни с времето, бирманските котки са обичани домашни любимци по целия свят. Те са игриви и обичат да бъдат около деца; следователно те са изброени сред породите котки, които се държат като кучета. След като се привържат към хората, те също са много защитни и няма да ви изпуснат от погледа си. Подобно поведение беше докладвано от i iz cat (популярен влогър), който сподели видео как две бирмански котки защитават новородено и шест години по-късно продължават да го пазят. Тяхната привързана природа е уникална характеристика, която ги отличава от другите породи котки и именно тази силна връзка ги прави едни от най-добрите котки пазачи, които някога можете да имате. Разбира се, ще трябва да отделите време за тях, за да не станете най-малко любимият им човек.

Сиамски

Дори котките са надарени с красота и ум, а сиамската котка е въплъщение и на двете. Следователно, тя е много податлива на обучение да бъде котка пазач, въпреки че нейната защита идва естествено, така че обучението само би подобрило това, за което тя вече е родена. Тъй като сиамските котки обичат височината и са отлични скачачи, те са били използвани като котки пазачи. Според Hills Pet те са легендарните храмови котки на краля на Сиам. Въпреки че това е само легенда, която е трудно да се докаже, изследванията показват, че те са една от най-защитните породи котки. Ако ви се закълнат във вярност, котките правят всичко по силите си, за да гарантират вашата безопасност. Връзката между сиамската котка и нейния човек е описана като „практически неразрушима“. Когато усетят опасност, те съобщават за присъствието си на заплахата, като съскат, за да отблъснат предполагаемия нападател. Понякога те драскат и атакуват заплахата.

Мейн куун

Мейн куун е друга порода котки, която е защитник, изключително лоялна е и ще пази хората си с толкова енергия, колкото и котенцата си. Те са много бдителни, а слухът и обонянието им ги правят едни от най-добрите котки пазачи, тъй като те ще усетят опасността преди стопаните си.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град