приказки от деца

Начало | приказки от деца | Пеперудените приключения на малката Ева

Пеперудените приключения на малката Ева

Гери Видимова | 2013-06-05

Пеперудените приключения на малката Ева

Малката Ева беше само на девет, когато разбра, че е по-различна от другите деца. Тя говореше с птичетата, пеперудките и изобщо с всички познати за нея обитатели на близката горичка. Можеше да преобразява външния си вид, така че да изглежда като всички тези животни и да си играе с тях.
Веднъж Ева си игра в калта и изкаля дрешките си. Майка й и се скара и момиченцето реши са се скрие при приятелите си в градината. Тръгна бягайки и когато се измори се смали. Опита се да намери калинките, но те не се виждаха. Тя се покатери по стеблото на един гербер, за да огледа наоколо и видя големия мравуняк. Весело се запъти натам и какво да види! Хиляди мравчици наглеждани от една по-голяма работеха усилено. Голямата попита Ева:
– Ти ли си новата? – тя и подаде и една каска – трябва да си я сложиш.
– Но защо?
– Защото щом си новата мравчица-строителка, то отиваш в тунел номер пет. А ако не искаш да те удари някой камък по главата, по-добре ще е да ме послушаш.
– Но аз не съм мравчица, а Ева.
– А... А какво правиш тук? – попита заинтересовано мравката.
По време на отговора на Ева не се чуваше нищо освен оглушителната сирена за края на работното време и тя се опита да отново да отговори:
– Казах, че търся калинките и пеперудките.
– Ааа... ще те упътя. – каза приятелски мравката и извади лист, който представляваше карта на задния двор. – Сбъркала си пряката. Трябва да се върнеш до улица „Медена роса” и да завиеш наляво. Подминаваш киното и стигаш до площад „Люлката”. Сега там се провежда фестивала по танци „Пърхай с мен”, а приятелите ти ще срещнеш сред участниците.
Ева изслуша мравката внимателно и следвайки указанията й пристигна на площада. Тъкмо тогава калинката Ели падна и си счупи крачето. Те повикаха доктор Кълвач и той каза на всички:
– Приятели, тъй като всички познаваме Ели, ще е много хубаво да й позволим да участва след като се оправи крачето й, а сега да спрем фестивала до възстановяването й и да се веселим! И всички животинчета ръкопляскайки на доктора се съгласиха, за да може да се радва и Ели. Тя искреше от радост, виждайки добрите й приятели, мислещи за нея.

– Ева ставай за училище! – извика майка и от кухнята.
– Хм... било е само сън. – каза си Ева сама на себе си. И скоро след съня Ева намери своите нови приятели, който бяха истински.

Участва в конкурса за зелена приказка.
 



Коментари
2 коментара

елисавета петрова, 9 г.,

Публикувано на 18.06.2013

обожавам този саит пълен е с много веселба и испращтам много поздрави на този сайт аз детето

мария кирилова, 8 г.,

Публикувано на 02.11.2013

обожавам този сайт пълен е с много веселба и испращтам много поздрави на този сайт аз детето

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град