За родители

Начало | За родители | Пътуване с малко дете? Не забравяйте да добавите тези 10 основни неща към медицинския комплект

Пътуване с малко дете? Не забравяйте да добавите тези 10 основни неща към медицинския комплект

Аз детето | 2023-08-08

Пътуване с малко дете? Не забравяйте да добавите тези 10 основни неща към медицинския комплект

Едновременно обогатяващо и изтощително е да пътуваш с малко дете. Подготовката за пътуване включва непрекъснато опаковане, обширни списъци с предмети, които трябва да носите, и задължителни неща, които, ако бъдат забравени, може да се окаже голяма грешка. Но когато сглобявате детския медицински комплект, изключителната грижа и внимание са от съществено значение. Пътуването често води до пребиваване на непозната среда и нерядко това място може да се окаже не най-доброто. Възможно е да нямате достъп до медицински специалисти или лекарства на вашето местоположение. Следователно носенето на медицински комплект може да се окаже полезно в такива моменти.

Ето 10 основни медицински неща, които да носите със себе си, докато пътувате с малко дете!

1. Термометър

Умора, промени в навиците за сън, излагане на непозната среда или промени в температурата могат понякога да имат ефект върху имунната система на детето. Първата линия на защита на малките им тела срещу появата на треска е да имате термометър подръка, за да проверите бързо вътрешната им температура, ако има дори и най-малко съмнение за такава.

2. Каламинов лосион

Каламиновият лосион е относително евтино лекарство без рецепта, което може да бъде полезно за лечение на слънчеви изгаряния, обриви и други кожни раздразнения. Повечето деца могат да го използват, тъй като е мек по природа и рядко предизвиква алергична реакция върху всеки тип кожа.

3. Репелент против насекоми

Избягването на ухапвания от насекоми е от решаващо значение, когато посещавате нови места, за да избегнете развитието на недиагностицирани инфекции. Следователно това трябва да бъде включено във всеки медицински комплект. Но се придържайте към изпитаните спрейове или лепенки против насекоми, с които кожата на вашето дете е свикнала.

4. ORS или пакет с хидратираща сол

Промените в диетата, водата или околната среда понякога могат да действат като стимул, водещ до стомашно заболяване, което може да причини диария и повръщане, тъй като децата имат деликатна храносмилателна система. Когато се опитвате да поддържате нивата на течности и сол на детето, опаковките с разтвор за орална рехидратация могат да бъдат полезни, особено ако то няма да яде или пие нищо известно време.

5. Лекарства против прилошаване при пътуване

Когато пътувате, било то по суша, въздух или вода, добра идея е да държите подръка лекарството против прилошаване. Дори ако детето ви не е имало предишна анамнеза, такива епизоди винаги могат да бъдат първи за малки деца.

6. Противоалергични лекарства

Нова среда и промяна в рутината, съчетани с консумация на различни храни, понякога могат да доведат до алергични реакции и това да ви хване неподготвени. Според указанията на лекаря за предписаната дозировка е препоръчително да съхранявате антиалергични и антихистаминови лекарства в аптечка за пътуване.

7. Антибактериален/противогъбичен крем

Порязванията и натъртванията често могат да се обърнат към най-лошото с кожни инфекции и лезии, които се нуждаят от грижа и внимание. Основните антибактериални и противогъбични препарати могат да помогнат, докато не бъде получена медицинска помощ.

8. Спрей с физиологичен разтвор

Децата, които пътуват, могат да получат запушени синуси, болезнени настинки и запушен нос в резултат на промяна на налягането в ухото, вариращи температури и промени в имунната система. При такива обстоятелства спрейът с физиологичен разтвор може да бъде доста полезен, като осигури незабавно облекчение.

9. Антипиретични лекарства

Парацетамол може да помогне при възпаление и болки в тялото в допълнение към понижаването на телесната температура. Наличието на антипиретик подръка по всяко време може да ви помогне да се справите с неприятни обстоятелства.

10. Лепенки

Помагат при одрасквания, рани и знаете...

Освен тези основни неща, винаги носете рецепти за лекарствата в багажа си, тъй като понякога проверките на багажа могат да повдигнат въпроси от властите, които могат да се окажат обезпокоителни, особено на летището. Предписанията на сертифициран лекар могат да помогнат за справяне с подобни ситуации.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град