игри в дома

Начало | игри в дома | Когато път ти предстои, забавни игри си измисли

Когато път ти предстои, забавни игри си измисли

Аз детето | 2021-06-28

Когато път ти предстои, забавни игри си измисли

Ах, лятната ваканция най-накрая дойде, а за други от вас ще е съвсем скоро. Не се преструвайте, че това не е дългоочакван миг! Да, в училище е забавно и научаваш интересни неща, има и други ваканции, но признайте си, че лятната е най-хубавата от всички. Не само, защото е най-дълга, но и защото е най-топла и е почти сигурно, че всеки ден ще излизате навън и ще играете на воля. Освен това няма нищо по-хубаво от семейна почивка на море, планина или някъде в чужбина. Толкова е хубаво да си като едно с вълните и пясъка, да тичаш на свобода по свежи поляни с трева и цветя или пък да разглеждаш забележителности, които тук си нямаме и да опознаеш някоя чужда страна. Има обаче един проблем във всичката тази идилия и това е пътуването! Малко е досадно, нали? Отначало ти харесва, но след 4 часа вече е доста скучно да седиш на едно място и да гледаш как някакви картини бързо се менят пред очите ти. Тогава започваш да се чудиш какво да правиш! Може да поиграеш малко на смартфона, ама и това в един момент омръзва. Какво ще правите тогава? Няма място за паника, имаме една интересна идея за вас! Направете си книжка с игри за път! Много е лесно! Ние ще ви предложим няколко конкретни игри, но вие разбира се можете да ги замените с вашите любими. Да започваме!

За конкретната идея ще ви трябват:

Лего и малки мъниста
книжка за оцветяване и моливи или пък готини маркери
пластилин
мокри кърпички
малко пликче с цип
мини „Не се сърди човече“
прозрачни папки с копчета (в зависимост от това колко игри ще си сложите)
една по-голяма папка с място за закрепване.

Това е всичко, вижте сега какво ще направим!

Сигурно вече се досещате за идеята, но нека все пак ви кажем. В първата папка можете да си направите Лего лабиринт. Тук имаме идея и за по-голям такъв, подходящ за дома, но предвид това, че ще пътувате и ще го носите е добра идея да е по-малък. За целта просто ви трябва по-малка плоскост и най-малките тухлички. Сглобете ги както ви харесва, с остри завой и без изходи, така че да приличат на лабиринт, като не забравяте да оставите два отвора за влизане и излизане на мънистата. След това пъхнете всичко в папката и първата ви игра е готова.

За втората решихме да си имаме пластилин, защото е приятно да майсториш разни неща с ръцете си. За целта взимате кутийка с обикновен пластилин и всеки един цвят го оформяте като дълга тънка наденица. Можете да ги сложите в някакво пликче или просто така да ги пъхнете в друга папка. Към тях добавете и едни мокри кърпички за всеки случай и сте готови с втората игра.

Третата игра е много подходяща, ако заедно с вас ще пътува и някой, който не шофира. За целта просто ще ви трябва мини „Не се сърди човече“. Продават го почти във всеки магазин за играчки и книжарница. Естествено ако обичате друга игра можете да вземете нея, но според нас човечето е най-подходящо, защото е бързо и забавно и всеки знае правилата. Пъхате и него в последната папка, като за по-удобно можете да си намерите и малко пликче със закопчалка за фигурите и зарчето. Даже извадете полето от кутията ако е така и го пъхнете направо така в папката. След това няма да има нужда и да го вадите и ще можете бързо и лесно да играете, точно като на път.

Четвъртата е просто една приятна книжка за оцветяване. Може да си мислите, че оцветяването е само за бебета, ама въобще не е така. Интересно и приятно е, особено в компания и на път към някое приказно място! Така че слагате си книжка и моливи или някакви красиви маркери и сте готови!

Накрая закрепете всички тези папкоигри в една по-голяма от едната страна, така че да се получи като книга и да можете лесно да ги разгръщате и да играете с което ви харесва.

Това е всичко! Една чудесна идея, с която пътят ще стане по-лек и забавен за всички и няма да изнервяте шофьора с въпроса „Ама кога ще стигнем?“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град