За родители

Начало | За родители | Още 5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни

Още 5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни

Аз детето | 2024-06-30

Още 5 приложения за насърчаване на децата ви да бъдат по-активни

Според Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ децата на възраст между 6 и 17 години трябва да имат поне един час умерена до интензивна физическа активност всеки ден. Но с толкова много разсейващи фактори – от видеоигри, през телевизия до таблети – които карат децата да са заседнали, е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Но какво ще стане, ако успеете да извлечете полза от това пристрастяване към екрана, за да помогнете на децата да станат от дивана? Ето още 5 приложения, които насърчават потребителите да се занимават с физическа активност или дори „игравизиране“ на упражненията, което е забавен начин.

Zombies, Run!

Това приложение ще проследява подробностите за бягането на вашето дете, подобно на Strava. Това, което го отличава, е как мотивира потребителите да се движат, което е (ако името на приложението не го издава) естественият страх от зомбита. Слушалките вкарват история за зомби апокалипсис в ушите на вашето дете и те ще трябва да ускорят движението си, за да избегнат зомбитата. Вече има 10 сезона истории, от които да избирате, а разработчиците наскоро добавиха разширение, наречено Marvel Move, което позволява на бегачите да тичат заедно с любимите си супергерои от комикси. Можете да изпробвате приложението безплатно за една седмица, но само абонатите имат достъп до цялото съдържание. (Някои майки и татковци споменават, че историите могат да бъдат малко интензивни за по-младите бегачи, така че се препоръчва родителска преценка.)

Super Stretch Yoga

Това лесно за използване приложение съчетава очарованието на текущата мания по комикси (Super Stretch е дете-супергерой, което използва одеяло за пелерина) с анимирани герои и деца, изпълняващи 12 леки йога пози, които потребителите да пресъздадат. Освен това, той насърчава своите млади потребители да отделят момент, за да поемат дълбоко въздух, да размишляват и да действат с доброта.

Jump Jump Froggy

Подобно на NFL Play 60, това приложение съчетава игри и физическо движение. В един от трите режима децата контролират жаби, които се опитват да ловят мухи и избягват совите и змиите, които се опитват да ги хванат. Говорейки за змии, Situp Snake проследява колко коремни преси може да направи едно дете за минута, като ги насърчава да поставят нов рекорд всяка седмица. Предизвикателството за броене съчетава математика и физическа подготовка, тъй като децата трябва да скачат, докато броят мравки. Въпреки че графиките не са впечатляващи, все пак ще ангажират по-малките деца.

Walkr

Постигането на 10 000 стъпки на ден може бързо да ви омръзне. Награденото приложение Walkr превръща тази ежедневна цел за движение в игра от космическата ера, която използва крачкомера на телефона, за да следи стъпките на потребителя. Има повече от 30 мисии за изпълнение и движението се използва за захранване на космическите кораби на играчите, така че те да могат да преминат към следващата мисия. Недостатъкът за някои родители е, че играта има социален елемент, плюс това има покупки в приложението, които биха могли да привлекат играчите да си дадат предимство.

Fitivity

Ако имате дете спортист, което иска да подобри уменията си в избрания от него спорт, Fitivity предлага тренировки на всички нива, за да помогне на потребителите да подобрят уменията си във всичко – от баскетбол до ръгби.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град