малък готвач

Начало | малък готвач | Направете си чурос, точно като в Дисниленд

Направете си чурос, точно като в Дисниленд

Аз детето | 2023-08-11

Направете си чурос, точно като в Дисниленд

Имате ли ТикТок? Е, дори и да нямате, което не е никаква загуба, няма шанс да не сте попадали на видеа от типа какво ядох в Дисниленд! Там хората оценяват храните в увеселителния парк, които изглеждат наистина доста изкусително и въпреки външния вид някои от тях не са особено харесвани. Има един десерт обаче, който всеки одобрява и казва, че е невероятен. И ако все още посещението на парка е далеч от вас, то можете да си го направите и у дома. Даже ще е още по-вкусен. Всъщност знаете ли, че чуросите са испански! Те са хрупкави отвън, меки отвътре и разбира се, супер вкусни! Покрийте тези домашно приготвени чурос със смес от захар и канела и ги сервирайте с шоколадов сос и имате перфектния десерт! Тази версия на чурос е без яйца и млечни продукти, а тестото съдържа само 4 съставки!

Ето и кои са те!

За 18 чурос ще ви трябват за тестото:

  • 1 чаша брашно
  • 1 чаша вода
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица олио или зехтин
  • 3 супени лъжици зехтин или 100 г масло

За овкусяването ще ви трябват:

  • 100 г тъмен шоколад
  • ½ чаена чаша сметана
  • 50 г захар
  • 1 супена лъжица канела

Ето и как точно се приготвят, но внимавайте! Ще трябва да се ползва котлон и вряща вода, затова по-малките от вас трябва да помолят за помощ:

1. Пригответе тесто за чурос: изсипете водата в средно голяма тенджера, добавете 1 супена лъжица олио, сол и оставете да заври.

2. След като водата заври, отстранете от котлона, добавете брашното и разбъркайте, докато се оформи гладко тесто. Ако е необходимо, прехвърлете тестото върху леко намаслена повърхност и месете до гладкост.

3. Прехвърлете тестото в шприц със звездообразен накрайник.

4. Пригответе заливката: в плитка купа смесете захарта и канелата.

5. Пригответе шоколадов сос за чурос: накълцайте черния шоколад, прехвърлете го в голяма купа. В малък тиган загрейте сметана, изсипете върху нея шоколада. Оставете да престои 1-2 минути. Разбъркайте, докато стане гладка и гъста. Прехвърлете в чаша или малка купа.

6. Изпържете чуросите: Загрейте олио или масло в дълбок тиган на средна температура. Изсипете ленти тесто с помощта на шприц в горещо олио. Пържете на порции (4-5 чуроса наведнъж) до златисто; отцедете върху кухненска хартия.

7. Оваляйте чуроса в сместа от захар и канела и сервирайте веднага с шоколадов сос отстрани за топене.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град