
малък готвач
За филийки, палачинки, кекс – направете си уникална домашна нутела
Всички обичаме да си намажем палачинките с течен шоколад, нали? А пък пържените филийки как вървят с нутела – вкусно... Но... този вид шоколад се оказва доста нездравословен и пълен с... не точно шоколад. Но това не значи да се отказвате от тези вкусни закуски, защото можете да си направите нутела сами у дома. Ето с тази рецепта!
За едно бурканче ще ви трябват:
- 1 чаша лешници
- 1½ супена лъжица какао
- 12 фурми без костилки
- 1 чаша вода
Ето и как се прави – само помнете, че ще има врящи неща и трябва много да се внимава!
1. Загрейте фурната до 180 градуса
2. Изпечете лешниците в тава за печене, покрита с хартия за 12 минути
3. В блендера или кухненския робот смесете фурмите и водата на висока степен до гладкост. Оставете го настрана
4. Когато ядките са готови, прехвърлете в блендера и пасирайте на ниска степен. Постепенно увеличете до средно, докато се превърне в лешниково масло.
5. Добавете фурмите с вода и какао на прах в блендера.
6. Започнете да смесвате на ниска скорост и постепенно (и бавно) увеличете до висока.
7. Спрете блендера, за да изстържете страните, ако е необходимо. Бъдете търпеливи!
8. След като ядковото масло стане гладко и лъскаво е готово!

