малък готвач

Начало | малък готвач | За филийки, палачинки, кекс – направете си уникална домашна нутела

За филийки, палачинки, кекс – направете си уникална домашна нутела

Аз детето | 2023-08-29

За филийки, палачинки, кекс – направете си уникална домашна нутела

Всички обичаме да си намажем палачинките с течен шоколад, нали? А пък пържените филийки как вървят с нутела – вкусно... Но... този вид шоколад се оказва доста нездравословен и пълен с... не точно шоколад. Но това не значи да се отказвате от тези вкусни закуски, защото можете да си направите нутела сами у дома. Ето с тази рецепта!

За едно бурканче ще ви трябват:

  • 1 чаша лешници
  • 1½ супена лъжица какао
  • 12 фурми без костилки
  • 1 чаша вода

Ето и как се прави – само помнете, че ще има врящи неща и трябва много да се внимава!

1. Загрейте фурната до 180 градуса

2. Изпечете лешниците в тава за печене, покрита с хартия за 12 минути

3. В блендера или кухненския робот смесете фурмите и водата на висока степен до гладкост. Оставете го настрана

4. Когато ядките са готови, прехвърлете в блендера и пасирайте на ниска степен. Постепенно увеличете до средно, докато се превърне в лешниково масло.

5. Добавете фурмите с вода и какао на прах в блендера.

6. Започнете да смесвате на ниска скорост и постепенно (и бавно) увеличете до висока.

7. Спрете блендера, за да изстържете страните, ако е необходимо. Бъдете търпеливи!

8. След като ядковото масло стане гладко и лъскаво е готово!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град