малък готвач

Начало | малък готвач | Да направиш торта за котката си – защо пък не?

Да направиш торта за котката си – защо пък не?

Аз детето | 2023-07-28

Да направиш торта за котката си – защо пък не?

Днешната рецепта е за всички котешки приятели във вашето домакинство! Независимо дали е техният рожден ден или просто искате да ги почерпите с нещо специално, тази сладка домашна торта е правилният начин. Страхотното е, че тази котешка торта е лесна за персонализиране, така че ако има нещо, което знаете, че котката ви няма да хареса, можете просто да го размените! „Пълнежът“ на тортата е с пастет. Можете да използвате всякакъв вид! За да го направите още по-примамлив, смесете малко котешки лакомства във фин прах. Оттам нататък всичко, което трябва да направите, е да сглобите тортата с малко обикновено картофено пюре и след това да я украсите, както желаете! Нарежете на филийки и готово! Имате идеалната котешка торта! Дори кучетата могат да се насладят на парче!

Всичко, от което се нуждаете, за да я направите е:

  • ⅓ чаша сухо лакомство за котки и още допълнително за украса
  • 1 консерва котешки пастет
  • ⅓ чаша обикновено картофено пюре, без да слагате сол
  • коча билка или котешка трева за декорация

Ето и как се прави:

Използвайте блендер, мелничка за подправки или кухненски робот, за да смесите лакомствата за котки на фин прах. Добавете пастета (без течността, ако има) и стритите на прах котешки лакомства в купа и разбъркайте, докато се смесят. Поставете сместа върху лист найлоново фолио и увийте плътно, така че сместа от котешка храна да образува топка. Можете да го охладите по този начин или можете внимателно да притиснете сместа (все още увита в найлон) в купа или форма, за да придобие специфична форма.

Оставете да стегне в хладилника за 30-40 минути, за да запази формата си. След като се охлади, извадете тортата от пластмасовото фолио и я поставете върху избраната от вас чиния за сервиране. Използвайте шпатула, за да направите украса на тортата с картофено пюре. Можете също да използвате торбичка и накрайници шприц, за да поставите декоративни бордюри. Ако пюрето е твърде меко или твърде гъсто, можете да регулирате консистенцията, като добавите една чаена лъжичка брашно или една чаена лъжичка вода. Поръсете една-две щипки котешка билка или трева, за да послужат като пръски и украсете с котешки лакомства.

По идея на therecipecritic.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град