малък готвач

Начало | малък готвач | Лятото освежете и се разхладете и с нещо по-различно от сладолед

Лятото освежете и се разхладете и с нещо по-различно от сладолед

Аз детето | 2020-07-24

Лятото освежете и се разхладете и с нещо по-различно от сладолед

Днешната ни рецепта НЕ Е за сладолед, но въпреки това е много свежа, лятна и вкусна. Все пак всеки знае как се прави сладолед и дори и тук при нас можете да намерите не една и две рецепти за вкусното лакомство. При това можем всеки ден да ядем от него дори и просто като отидем до магазина. Но какво бихте казали за вкусни хапки от замразен йогурт и плодове. Кога през лятото сте хапвали подобно нещо? Никога, веднъж? А би трябвало да го правите по-често, защото те са освежаващи, вкусни и се приготвят така лесно, че дори и най-малките от вас могат да ги направят сами или поне със съвсем мъничко помощ. Подобно нещо няма да намерите в никой магазин, а би трябвало. То е също така вкусно като сладоледа, но и доста по-здравословно, а пък вкусът си е сладък и леден. Така че готови ли сте да освежите лятото с нещо по-различно?

За тези сладки замразени хапки ще ви трябват:

  • кофичка кисело мляко
  • 4 лъжици мед
  • 2 вида от любимите ви плодове
  • формичка за лед

Ето и как да си ги приготвите:

Ние решихме да използваме ягоди и боровинки, защото са чудесни по това време на годината, а и са ни любими. Вие разбира се можете да добавите какъвто си решите плод: банани, ананас, малини, манго, ако щете дори личи – стават с всичко.

Първото, което трябва да направите е хубаво да измиете плодовете. Най-лесно ще е като ги поставите в две отделни купички, за да можете направо да ги слагате след това. Ако плодовете ви са малки като боровинките и така са си идеални, но ако са по-големи ще е добре да ги нарежете на малки парченца. Съветваме ви да използвате дъска за рязане – става по-бързо и лесно, а по-малките от вас е добре да помолят възрастен за помощ.

След това идва и най-лесната част. В кофичката кисело мляко сипете 4 лъжички мед и хубаво разбъркайте. След това слагате малко от единия плод във формичката за лед, малко от другия и накрая отгоре ги покривате с кисело мляко, докато формичката се напълни. Така правите във всяко квадратче от формичката.

За финал оставяте формичката във фризера за 2-3 часа и сте готови. След това просто изваждате замразените хапки и сте готови. Можете да ги поставите направо цели в устата си – вкусно, малко студено и освежаващо. Точно такова трябва да бъде едно лятно лакомство! Не забравяйте да почерпите и семейството си с тях – знаем, че ще ги искате само за вас, но нека всички се насладят на кулинарните ви умения.

По идея на happinessishomemade.net

Опитайте и още няколко вкусни летни рецепти:
Лятна тортичка с вкус на ягодов шейк
Разкошен ягодов сладолед само с две съставки
Вкусни и разхлаждащи динени близалки
Витаминозни ледени близалкиКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град