малък готвач

Начало | малък готвач | Сладолед с манго: екзотичен вкус, при това у дома

Сладолед с манго: екзотичен вкус, при това у дома

Аз детето | 2019-06-26

Сладолед с манго: екзотичен вкус, при това у дома

Обичаме сладолед! Но има ли изобщо човек, който да мисли по друг начин! Лятото е идеалното време за купичка вкусен освежаващ сладолед. За съжаление обаче купешките, колкото и привлекателни да изглеждат, често са пълни с много захар, много мазнини и всякакви други вредни добавки. Това обаче съвсем не означава, че не трябва да хапвате сладолед. Само с няколко продукта и съвсем малко усилие можете да си направите най-вкусното ледено лакомство при това без никакви вредни съставки. Ето пък защо обичаме да си правим сладолед у дома. Малко плодове, малко мачкане, няколко часа във фризера и имаме идеалния вкусен, екзотичен и освежаващ сладолед. Не ни ли вярвате? Тогава защо не опитате тази рецепта и не се убедите сами.

За този вкусен мангов сладолед ще ви трябват:

  • добре узряло манго
  • 2 банана
  • купа
  • вилица
  • топинг по избор

Ето и как да го направите:

Обелете бананите и ги сложете в подходяща купа. После обелете и мангото и също го сложете там. Само помнете, че когато е добре узряло пуска много сок и е хубаво да внимавате да не направите всичко лепкаво. Още по-хубаво е да го белите по възможност над купичката с бананите, за да може сладкият сок също да е част от сладоледа след това. Също така помнете, че по средата мангото има една много твърда част. Тя не се използва, защото е нещо като костилка. Повярвайте ни, никак не е вкусна. Ние веднъж се заблудихме и си направихме смути с нея, просто защото забравихме да я махнем и беше... Просто помнете да я махнете... Ако не се справяте с беленето помолете родител, баба, леля за помощ – няма да откажат особено ако след това ги почерпите с малко сладолед.

След като всички плодове са в купата взимате вилица и започвате да ги мачкате, и мачкате, и мачкате, докато получите гъсто пюре. Разбира се ако имате блендер и знаете как да го използвате той ще направи това много по-бързо. Но точно тези плодове са меки, така че и с вилица се получава идеално.

Накрая просто поставяте във фризера за 3-4 часа и сте готови. Имате вкусен екзотичен сладолед. Препоръчваме ви преди хапване да му сложите и нещо отгоре – малко натрошени бисквити, шоколадови пръчици, натрошени ядки или пък нашето любимо – семена от чия. Вярвате или не, точно с този сладолед си вървят идеално. Това е! Желаем ви вкусно и прохладно лято!

Опитайте още:
Три рецепти за чуден сладолед, който се прави за минути
Да си приготвим интересен сладолед от зелен чай
Разкошен ягодов сладолед само с две съставкиКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град