малък готвач

Начало | малък готвач | Да намажем палачинките с домашен сироп за палачинки

Да намажем палачинките с домашен сироп за палачинки

Аз детето | 2023-07-20

Да намажем палачинките с домашен сироп за палачинки

Кой не обича палачинки за закуска, десерт или просто леко похапване. Няма такъв човек – палачинки се правят навсякъде по света. Солени, сладки, диетични, с брашно, с овесени ядки, с плодове. И сигурно вече сте опитвали всички варианти, затова сега ви предлагаме нещо ново. Вместо кашкавал, сладко или шоколад, защо не добавите към любимите си палачинки специален палачинков сироп? Не сте виждали такъв в магазина? Няма как да видите, защото можете да си го направите сами. Опитайте, става превъзходен и идеален за палачинки!

Тази рецепта за домашен сироп за палачинки е изключително лесна само с три съставки и отнема общо около 12 минути време за приготвяне. Можете да приготвите порция, дори докато правите самите палачинки. Ето и какво ще ви е необходимо:

  • бяла захар
  • кондензирано мляко –най-добре неподсладено
  • солено масло – обичаме да използваме солено масло, защото помага да се балансира сладостта

Ето и как се прави:

Първа стъпка: В малка тенджера сложете захарта и млякото. Сложете на котлона, пуснете на средна степен и оставете така докато сместа заври, като бъркате леко от време на време да не загори захарта.

Стъпка втора: Добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи. Продължете да разбърквате, докато сместа ври за около една минута.

Трета стъпка: Свалете от огъня и оставете да се охлади за 5 минути. Сиропът трябва да има карамелен цвят.

Четвърта стъпка: Сервирайте върху горещи палачинки или гофрети.

По идея на www.simplystacie.net

Ето ви и няколко рецепти за палачинки:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град