Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Малко помощ за Fortnite: ето как да се качите в кораба майка и как да спечелите извънземната плячка

Малко помощ за Fortnite: ето как да се качите в кораба майка и как да спечелите извънземната плячка

Аз детето | 2021-06-23

Малко помощ за Fortnite: ето как да се качите в кораба майка и как да спечелите извънземната плячка

Откакто дойдоха в седмия сезон на Fortnite извънземните определено вдигнаха играта на ново ниво и донесоха много нови механики за игра, с които да се борим. Играчите се борят с НЛО толкова често, колкото са се борили помежду си досега. Е, сега извънземните имат нов трик в ръкава си. Той е гигантски кораб майка, който досега беше само леко подсказан над картата Fortnite от началото на сезона. А сега вече е ново бойно поле, до което играчите имат достъп, за да се борят за рядка извънземна плячка.

За щастие, това посещение на кораба не включва никакви опасни действия и битки с извънземни, но все пак е малко сложно да стигнете дотам, така че ние подготвихме това ръководство, за да ви покажем как и какво да правите, след като сте там.

Как да се качите в кораба?

Вашата първа задача е да потърсите на картата символите за големи извънземни кораби. Вместо да стреляте по малките НЛО познати от по-рано този сезон, вие търсите значително по-големите НЛО (обикновено), надвиснали над POIs. След като сте на земята, в един момент трябва да видите лъчи светлина, излъчвани от големите НЛО в небето. Това са класически лъчи за отвличане познати от всякакви филми и книги. Те обаче няма да ви отвлекат веднага. Вместо това вероятно ще трябва да се помотаете в конуса от светлина за около 15 до 20 секунди, преди да бъдете хванати.

Как да спечелите извънземна плячка?

След като лъчът ви отнесе... Честито. Вие сте най-новият тест на извънземните, заедно с всички други отвлечени играчи. Но помнете, че вашите оръжия и броня са временно заменени. Вместо тях имате реактивна раница с таймер за обратно броене на гърба и странен пистолет, който действа подобно на пистолета от кремък. И това оръжие няма да убие играчите, но ще избутва назад.

Ще започнете в извънземна клетка, но след това бързо ще бъдете телепортирани на нова арена направена от познати места от Fortnite, някои от които сега се носят под странен ъгъл във въздуха. Освен това имате ниска гравитация и двоен скок, което означава, че можете лесно да пресичате големи разстояния. Само внимавайте да не паднете в ямата отдолу.

Вашата мисия тук не е да елиминирате други играчи. Вместо това търсите златни кълба, които ще отключат още нива плячка. Можете също така да вземете сиви часови кълба, за да добавите повече време към раницата си. Очевидно е добре да вземете златните кълба, преди някой друг да може да ги събере. За да направите това, ще трябва да щракнете върху подканата за „взаимодействие“, както всеки друг елемент във Fortnite. Един съвет за пристигането там преди другите играчи е да погледнете златния лъч светлина, който излиза под кълбото, когато се спуска от небето. Това ще ви покаже къде точно ще кацне. Просто се уверете, че някой не ви се прокрадва и не ви сваля от платформата.

Изглежда, че златните кълба се респаундват на всеки 25 до 30 секунди и досега сме ги виждали само на групи по тройки, така че битката ще бъде тежка. След като таймерът ви изтече, ще бъдете телепортирани в стая, пълна с плячки, до които сте успели да се докопате. Ще имате няколко секунди, за да отворите колкото можете повече сандъци и да вземете каквато и да е плячка, която ви хареса.

Очевидно е, че ако успеете да съберете достатъчно златни кълба, за да се класирате за легендарна плячка, това ще направи много по-лесна останалата част от вашия Fortnite мач. От друга страна, ако успеете да получите само необичайни плячки, може да сте загубили ценно време, което бихте могли да прекарате в търсене на материали на земята.

Така или иначе, това е интересна нова механика във Fortnite, в момент, когато програмистите на играта определено трябва да продължат да правят иновации по своята формула, за да поддържат интереса на играчите през 15-седмичния сезон.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град