Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Направете си килим от мъх в Майнкрафт ето така!

Направете си килим от мъх в Майнкрафт ето така!

Аз детето | 2021-06-14

Направете си килим от мъх в Майнкрафт ето така!

Знаем, че както на вас, така и на нас в началото блоковете с мъх в Minecraft не са нито интересни, нито вършат някаква работа, но се оказва, че това съвсем не е така. Най-малкото върху тях можете да си насадите няколко различни сорта растения, по-специално азалия и цъфтяща азалия, като цъфтящата версия е най-рядката. Мъхът също може да се превърне и в Moss Carpet, тревисто парче килим, което можете да поставите на всяко място. Въпросът обаче е как точно да го направите?

Има два начина. Най-бързият начин е да поставите блок мъх и след това да го наторите с „bone meal“. След известно чакане е възможно едното блокче мъх да се превърне в цял килим. Но имайте предвид, че може и да не се случи, защото колкото повече се разраства мъхът, толкова повече нужда от „торене“ ще има. Алтернатива е да направите крафтинг маса с два блока Moss и превръщането му в три блока Moss Carpet.

Но да знаете, че да намерите мъх е малко трудно! Обикновено можете да го намерите в Shipwreck chests или да размените смарагд за мъх при някой Wandering Trader. След като Lush Caves се появят в Minecraft, пък е възможно мъхът да си расте и просто така, някъде там и вие да го вземете.

А когато искате да преместите плочка от килим от мъх, трябва да ударите и след това да го вземете. Не се нуждаете от конкретен инструмент, за да го съберете, така че не е нужно да се притеснявате, че ще го поставите на неправилно място.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град