Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 причини, които ще ви убедят да опитате „Zelda: The Wind Waker HD“ веднага

5 причини, които ще ви убедят да опитате „Zelda: The Wind Waker HD“ веднага

Аз детето | 2021-06-02

5 причини, които ще ви убедят да опитате „Zelda: The Wind Waker HD“ веднага

Чували ли сте някога за играта „The Legend of Zelda: The Wind Waker HD“. Може би не, защото тя беше пусната за първи път отдавна – през 2003 година! Ехе... за какво ни е изобщо да се интересуваме от толкова стара игра сигурно ще си помислите сега! И ще сгрешите! Трябва да се интересувате от нея, защото тя беше тотален хит. За времето ѝ графиките бяха едни от най-добрите, историята и нивата – едни от най-дългите и интересните и от тогава до сега много създатели на подобни игри твърдят, че са се вдъхновили именно от нея. Пък и харесвате книгата за Мечо Пух, нали? Е, с игрите е същото – това, че са стари, не означава, че не са интересни. Ако никога не сте играли, не сте искали да играете или сте били твърде притеснени да играете старата игра, това е вторият ви шанс. Не позволявайте да ви подмине! Ако имате нужда от това малко допълнително убеждаване, прочетете за нашите основни причини, поради които не трябва да си позволявате да пропуснете чудесния римейк на Nintendo.

Всичко е в името

Това е най-очевидната причина, но тя има тежест на няколко нива. Играта се казва „The Legend of Zelda: The Wind Waker HD“. Това означава, че всяка част от играта, всеки стрък трева и всеки далечен ъгъл на Голямото море са преработени до съвременните 1080p презентационни стандарти. Като цяло това е хубаво, но с игрите от GameCube и PS2-ерата невинаги подобрява всеки визуален аспект. Спомняте ли си колекцията Jak and Daxter? Въпреки че беше „ремастериран в HD“, преобразяването нанесе доста щети, подчертавайки всъщност грешките в играта, които не се виждаха на по-ниското качество графика. Е, при Wind Waker, е точно обратното. Виждали ли сте оригиналната игра, работеща под емулатора на Dolphin на компютър? Изглежда невероятно. И това е така преди да получи професионалната преработка на графиката. Новата (стара от 2003) игра не само изглежда фантастично за това време, тя изглежда фантастично и сега и много малко хора, които не са я виждали преди могат да повярват, че играта не е създадена в близките 2 години.

Получава фантастични ревюта и досега

Независимо дали се интересувате от това, което критиците на игри мислят или не, трудно е да се игнорира степента на успеха, който Wind Waker HD постига сред тях. Оригиналната игра има общ резултат от 94,43% за GameRankings. Новата игра? Внушителните 91,02%. Имайте предвид – Wind Waker вече е игра на 10 години още през 2003 година. И 10 години по-късно, с малко нови графики и рационализиран геймплей, критиците колективно казват, че е само с около три процентни пункта по-малко фантастично, отколкото преди всички тези години. Това може да звучи като не особено добра похвала, но всъщност е така – игровият пейзаж се развива драстично за десет години. Има десетки игри на същата възраст, чийто геймплей, битка и общо представяне са станали смешни дори и след няколко години, но дизайнът на Wind Waker се е оказал почти толкова вечен, колкото една игра може да бъде. Ако не сте играли оригинала и сте решили да опитате направо тази, без да знаете какво е, лесно можете да я сбъркате с чисто нова Zelda.

Безплатна е и не изисква много мощен компютър

Всички обичаме игрите като „Detroit: Become Human“, които са не все едно гледаш филм, а все едно актьорите са пред теб, все едно си на театър, който контролираш ти. Всяка мимика на лицето, мигване или дори въздишка са толкова реални... Полюшването на листата по дърветата е все едно наистина си в парка, в бъдещето... Но знаете ли колко ресурси коства това? Ако сте играли подобни игри сте наясно, а ако не сте, ще ви кажем само, че дори най-модерната конзола на PS често се затруднява и понякога дори блокира по време на игра. Случвало се е и да прегрява! За компютър пък да не говорим. Освен това струва към 100 лева! Е, казваме ви, че „The Legend of Zelda: The Wind Waker HD“, може да ви даде същото усещане на игра, която да държи вниманието ви с часове, но с много по-малко ресурси и без пари. Вярно, няма да чувате въздишките на героите, но на кого му е притрябвало това?

Не е просто римейк

Въпреки че Nintendo са свършили прекрасна работа, подобрявайки визуализациите в тази игра има повече неща, не само визуализации. Както вероятно вече сте чували, скандалното търсене на Triforce към края на играта е рационализирано – сега е много по-кратко и по-малко, но все още поддържа приключението. Освен това Nintendo са разгледали още едно оплакване от старата игра – времето, необходимо за плаване около надсвета. Wind Waker HD има елемент, наречен Swift Sail. Можете да го купите на Windfall Island в определен момент от играта и той удвоява скоростта ви във водата. Освен това е по-лесно да улавяте вятър, независимо от метеорологичните условия, така че няма да ви се налага да разбивате магическата си палка постоянно, само за да смените посоката.

Ако искате да убедите родителите си...

Накрая ще ви кажем – да, сега има игри с много по-фантастични графики, но „Zelda: The Wind Waker HD“ предлага много повече от това. Тя ви пренася на магическо приключение, в което освен бой, оръжия, има и куп логически загадки, които ще развият ума ви, интересни научни факти, умело вплетени в играта и още куп неща, които ако кажете на родителите си, сигурно ще ви позволят да играете цял ден!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град