Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Какво е двойно движение във Fortnite?

Какво е двойно движение във Fortnite?

Аз детето | 2022-01-06

Какво е двойно движение във Fortnite?

Без значение на каква платформа играете Fortnite, схемите за управление са много лесни за следване и изпълнение от геймърите. Но има една техника за управление, която само компютърните геймъри могат да овладеят: двойно движение. Това е най-същественото предимство, което PC играчите имат пред конзолните геймъри, както и най-противоречивото. И така, какво точно е двойно движение и как функцията дава на компютърните геймъри голямо предимство във Fortnite?

Двойното движение позволява на компютърните геймъри да правят диагонални движения, докато все още гледат напред. То също така помага на играчите да разузнават по-ефективно заобикалящата ги среда, за да ги избегнат, да спрат или да забавят скоростта си на движение. Въпреки че е изключително полезна функция, тя не беше налична във Fortnite от деня на официалното ѝ стартиране, принуждавайки играчите да прибягват до аксесоари за стик за движение заедно с клавиатурата и софтуера за пренасочване на клавиши на трети страни, като Wooting и Keys2sx, за да го използват.

Използването на такива клавиши обаче доскоро се считаше за противоречиво в общността на Fortnite, докато Epic Games потвърдиха, че софтуерът за пренасочване на ключове, който позволява използването на двойно движение, няма да бъде забранен, когато Глава 2 Сезон 6 се появи миналия април. Създателите на играта направиха двойното движение легално при условие, че макроинструментите, използвани за извършване на множество действия в играта само с една клавишна комбинация, остават забранени.

Всички вторични аксесоари и софтуер може да не са необходими за използване на двойно движение. Ако искате да спестите парите си, само простите клавиши WASD са достатъчни, за да изпълните двойно движение, стига да можете да се справите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град