Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Minecraft 1.18 – ето какво трябва да знаете за новия ъпдейт

Minecraft 1.18 – ето какво трябва да знаете за новия ъпдейт

Аз детето | 2021-11-19

Minecraft 1.18 – ето какво трябва да знаете за новия ъпдейт

Очаквате с нетърпение актуализацията на Minecraft 1.18? Втората част на Caves & Cliffs идва съвсем скоро и вече имаме доста добра представа какво предстои в играта. Както може да очаквате, има нови планински и пещерни биоми, нови герои като Warden и дори нови блокове и предмети. Версия 1.17 вече добави много от героите и растенията, които ще обитават предстоящите биоми, след като актуализацията бъде завършена изцяло в края на 2021 г., но е добре да знаете къде ще се впишат те. От тазгодишното шоу на Minecraft Live, за съжаление разбрахме, че големите, страшни Wardens и техният Deep Dark биом са отложени от тази версия. Те вече идват в 1.19 Wild Update, който Mojang обяви, че ще дойде през 2022 г. С актуализацията 1.18 вече толкова близо, ето всичко, което трябва да знаете за това, което Caves & Cliffs част 2 носи в играта.

Точната дата на ъпдейта е...

Minecraft 1.18 стартира на 30 ноември 2021 г. Което е съвсем скоро, но все още можете да разгледате отрано новия терен и функции в най-новите версии на моментни снимки. Mojang редовно пуска бета версии преди основните издания, до които можете да получите достъп в Java версията на играта.

Биомите са...

Пещерите като цяло ще получат пълен ремонт, което ще им даде повече място за генериране и вписване в новите индивидуални биоми. Много пещери ще съдържат водоносни хоризонти или водни тела, независими от морското равнище, а дълбоките шисти ще заменят камъка от Y=0 до Y=-7. Освен това ще бъдат въведени три нови типа шумови пещери:

  • Cheese caves: Огромни пещери, съдържащи водоносни хоризонти и руда.
  • Spaghetti caves:Те са дълги и тънки и може да имат малки водоносни хоризонти.
  • Noodle caves: Подобни на вторите, но много по-малки.

Пещерите не са нови за Minecraft, но обикновено са изпълнени с опасност, особено ако се натъкнете на стара мина. Биомът на Lush Caves променя всичко това. Въпреки че вероятно все още има опасности, за които трябва да се внимава, този нов биом придава на подземния свят на Minecraft много по-приветливо усещане, добавяйки изобилие от растителен живот към иначе стерилната среда.

Пещерите не са единствените неща, които получават преобразяване в актуализацията в Minecraft 1.18 – все пак се нарича „Пещери и скали“. Има шест нови „подбиома“, насочени към планинските райони:

  • Mountain Meadow: Нископланински райони. Тук можете да намерите различни цветя и сладки горски храсти.
  • Mountain Grove: Този район е първият заснежен планински район. Тук трябва да видите много зайци и смърчове.
  • Snowy Slopes: Още по-високо, Снежните склонове са дом на кози, сняг и лед.
  • Lofty Peaks: Тези покрити със сняг върхове ще генерират само ако планината е достатъчно висока и околните биоми са топли.
  • Snow Capped Peaks: Този биом ще се генерира само ако околните биоми са твърде студени за Lofty Peaks. Тук можете да намерите снежни блокове и натъпкан лед.
  • Stony Peaks: Този биом е версия на високи/заснежени върхове, която включва камък и чакъл вместо сняг и лед и се използва за избягване на температурни сблъсъци, като например заснежен връх в средата на джунгла.

Блоковете и предметите са...

Първата половина на актуализацията на Caves & Cliffs дойде с много нови блокове и елементи, но актуализацията 1.18 е много по-фокусирана върху тези големи промени в биома и световното поколение.

Ore veins

Вените от желязна и медна руда са змиеподобни рудни образувания, които трябва да дадат много ценна руда, когато бъдат намерени. При Y=0 и повече рудните жили съдържат медна руда и гранит. Под Y=0 рудната жила ще ви даде желязна руда и туф.

По време на шоуто Minecraft Live 2021, Mojang обяви друг голям детайл за Minecraft 1.18. От втората половина на Caves & Cliffs двете основни версии на Minecraft – Java и Bedrock – ще споделят почти идентични световни семена. Minecraft world seeds ви позволяват да създадете конкретен свят, като въведете число в менюто за нов свят, когато го създавате. Всеки файл за запис, стартиран с използване на определен свят, ще бъде идентичен с всеки друг, използващ същото семе. Това работи само ако използвате същата версия на Minecraft.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град