Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Жабите на Майнкрафт: ето какво трябва да знаете за новите mobs

Жабите на Майнкрафт: ето какво трябва да знаете за новите mobs

Аз детето | 2022-02-14

Жабите на Майнкрафт: ето какво трябва да знаете за новите mobs

Скачате тук, за да научите малко за жабите на Minecraft, нали? Тези забавни нови приятели може да изглеждат малко глупави, но имат някои сериозно спретнати функции. Mojang представи тези нови мобове, които идват в играта по време на шоуто на Minecraft Live 2021 и ни даде доста добър поглед върху това, което можем да очакваме от тях. Може би очаквате, че жабите живеят в новите биоми Mangrove Swamp на Minecraft и ще сте прави. Това обаче не е единственото им местообитание. Ето какво знаем досега за сладките и леко мърляви нови мобове, идващи в Minecraft.

В коя актуализация на Minecraft са жабите?

Те официално идват в 1.19 Wild Update някъде през 2022 г. заедно с новите мангрови дървета и Allay. Mojang казва, че Wild Update е отчасти за изследване на открито и жабите със сигурност се квалифицират като диво ново създание, което се мотае наоколо в блатата. Въпреки това, вие също така ще получите малко предварителен преглед на жабата на Minecraft, която идва в Bedrock 1.18.10.

Какво правят жабите?

Засега не знаем много за това какво биха могли да правят. От бързото представяне на Mojang по време на Minecraft Live 2021, видяхме че ядат светулки от въздуха. Виждали сме ги също да скачат на върха на блоковете Big Dripleaf от новите биоми на Dripstone Caves. Те изглеждат доста сладки. С визуализацията в пач 1.18.10 за изданието на Bedrock, ние видяхме, че жабите могат да се отглеждат и ще снасят яйца. От актуализацията на 1.18.10 жабите могат да бъдат отглеждани от Seagrass — въпреки че Mojang казва, че това е заместител. Открихме също, че жабите похапват малките Slime, превръщайки ги в слизести топки – критични за предмети като Leads и Sticky Pistons. Те също могат да почистят малките Магма кубчета, които се превръщат в Froglights. Подобно на Glowstone и Sea Lanterns, Froglights ще бъдат еднакво добри в осветлението и декорирането и дори ще се предлагат в три разновидности, за да съответстват на трите вида жаби!

Какви видове жаби има в Minecraft?

Една от най-готините новини за жабите на Minecraft е, че всъщност получаваме три вида! Точно така, три в едно. Стилът на жабата по подразбиране ще бъде от жълтеникавите блатни жаби. Също така ще можете да отглеждате снежни жаби и тропически жаби. Mojang казва, че те са първите студенокръвни същества в Minecraft. Всеки тип ще бъде с различен цвят, за да съответства на биома, в който живее. Mojang казва, че и трите вида жаби ще имат нещо уникално в себе си, което ще бъде полезно за играчите. Работата по жабите все още е в ход, така че дори те все още не знаят какво ще донесе всеки вид жаба.

Ето как работят поповите лъжички на Minecraft

Добре, сега е най-яката част за жабите на Minecraft. Те растат от попови лъжички. Те не са просто три в едно, а четири. По-важното е, че как отглеждате поповата си лъжичка, ще определи в какъв вид жаба ще се превърне. Можете да намерите попови лъжички, плуващи под водата в естествените им местообитания, където сами ще израснат в жаби. Ако искате да вземете малко попови лъжички у дома, можете също да ги загребете в кофа и да ги донесете в инвентара си по начина, по който можете с аксолот.

Обърнете внимание на това къде носите новия си приятел. Поповите лъжички ще израснат във вариант на жаба, който съответства на температурата на биома, в който се намират по това време. Жаба, която расте в тундрата, ще се превърне в снежна жаба, докато тази, която расте в джунгла или пустиня, ще се превърне в тропическа жаба.

И така, кой е готов да изгради куп специални местообитания за попови лъжички в най-близкото село в тундрата?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град