Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Minecraft играч намира обезпокоителна опция за биом, която е почти невъзможна за победа в Survival

Minecraft играч намира обезпокоителна опция за биом, която е почти невъзможна за победа в Survival

Аз детето | 2024-08-05

Minecraft играч намира обезпокоителна опция за биом, която е почти невъзможна за победа в Survival

Въпреки своите почти 20 години обичаното заглавие Minecraft запази нещата нови и вълнуващи за играчите чрез актуализации, като редовно внася нови биоми, мобс и блокове в играта. Най-новата актуализация, Tricky Trials, беше една от малкото наскоро добавени към играта, които не включват нов биом като част от регистъра на промените. Потребителят на Reddit duck_of_the_heavens обаче направи шокиращо откритие, докато си играеше с настройките за създаване на свят в играта. Скрит сред някои от най-често срещаните биоми, има биом с етикет „Краят“ – и той е един от най-страховитите в играта. „Няма никакви структури с изключение на обсидиановите кули, няма трева върху тревните блокове, няма руда, има лава в пещерите, няма дървета“, коментира той. „Дори се опитах да намеря крайни градове с командата locate, но нито една не присъстваше.“

И наистина изображението по-горе показва само кръг от обсидианови стълбове, повечето с хвърлящи хайвера си чудовища на върха, заобиколени от вода и малки парчета земя. В по-голямата си част този свят е безплоден и празен – което вероятно е точно както е възнамерявал Mojang да бъде. Но този тревожен свят има ключова роля в историята на Minecraft.

Единствените същества, които се появяват в биома The End, са Endermen, Ender Dragon и shulkers. По същия начин има само няколко блока, които се появяват в този биом, оставяйки играчите практически неспособни да правят инструменти или да намират храна, както биха направили във всички други биоми. Това е един от най-малко посещаваните биоми в играта – и има защо. При традиционна игра, The End е достъпен, когато играчите са готови да се бият с Ender Dragon, който технически е последният бос на играта. Обикновено има няколко изисквания, които играчите трябва да изпълнят, преди The End да бъде достъпен, и обикновено, след като драконът бъде победен, те ще напуснат биома в полза на по-гостоприемните области на картата. Но въпреки че е особено изнервящо място, играчите все пак могат да го изберат като техен единствен биом, когато създават нов свят.

Тъй като в The End няма налични дървета, видове руда, животински хайвер или консумативи, е почти невъзможно да успеете със запазен файл за оцеляване (въпреки че това вероятно няма да попречи на поне един Minecraft YouTuber да опита). Обсидианът, един от единичните блокове, които се появяват в този биом, изисква диамантена кирка за събиране, което прави невъзможно за играчите да използват каквото и да е от него, което намерят в света. Наистина, един от ресурсите, които играчите могат да събират, е мръсотията, която не им помага много в мисията за оцеляване.

Играчите на Minecraft, които се осмеляват да се борят с този обезпокоителен биом, ще искат да потърсят Крайни градове, които имат плячка и инструменти, които могат да бъдат използвани, за да им помогнат да оцелеят в суровия климат. Уловката? Те се намират само във външните острови на Края, което ги прави особено трудни за намиране. За тези, които наистина търсят предизвикателство, опитът да се справят с файл за оцеляване, използвайки само The End като биом, със сигурност ще изисква много мислене извън блока.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град