Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Fortnite се завръща на мобилни устройства (за някои от нас)

Fortnite се завръща на мобилни устройства (за някои от нас)

Аз детето | 2024-08-20

Fortnite се завръща на мобилни устройства (за някои от нас)

През последните четири години масово популярната битка игра не се намира никъде на iPhone и Android. Ако искате да играете Fortnite, най-вече трябва да потърсите другаде, за да получите решението си. От днес обаче играта се завърна на смартфони и таблети – поне за някои от нас. Ако имате устройство с Android, можете да играете Fortnite без проблем. Ако имате устройство с iOS обаче, нещата са малко по-сложни: тези от нас с iPhone или iPad в ЕС ще имат достъп до играта, но за останалата част от глобалната iOS общност забраната на Fortnite все още е много много в сила.

Това е така, защото Fortnite не се показва в iOS App Store или Play Store на Android. Вместо това, разработчикът на играта, Epic Games, предлага Fortnite чрез собствения си магазин за приложения, Epic Games Store, който стартира днес, както и независимия магазин за приложения за iOS AltStore PAL. Epic Games Store и, следователно, Fortnite, са налични на устройства с Android по целия свят, но магазинът на Epic и AltStore PAL се предлагат само в ЕС за iOS. Ако Apple имаше своето, потребителите от ЕС също нямаше да имат достъп до тези магазини.

Цялата сага е свързана с репресиите на ЕС срещу затворените бизнес практики на Apple. Европейската комисия реши, че Apple трябва да отвори специфични аспекти от своята екосистема, включително да позволи на разработчиците на трети страни да създават свои собствени уеб браузъри (вместо да изграждат свои на базата на платформата WebKit на Safari) и да предостави на разработчиците достъп до NFC възможностите на iPhone. Част от това решение обаче принуди Apple да позволи на разработчиците да създават и управляват свои собствени магазини за приложения на iOS: Започвайки с iOS 17.4, магазини като AltStore PAL успяха да продават приложения на потребители в ЕС, без да минават през App Store на Apple. Сега Epic се възползва от същата политика, за да предлага игри като Fortnite на европейски клиенти.

Как да получите Fortnite на Android

Независимо дали живеете в ЕС или не, от днес можете да играете Fortnite на вашия телефон с Android. Това обаче не е толкова лесно като изтеглянето на нормално приложение, поради което Epic има урок за това как да изтеглите както неговия магазин за приложения, така и Fortnite, на вашето устройство с Android:

  • Отидете на страницата за изтегляне на Epic Games Store и изтеглете магазина на телефона си. Ако видите изскачащ прозорец с предупреждение за безопасността на приложението, докоснете Изтегляне въпреки това. (Epic казва, че това е стандартно съобщение за Android и че техният магазин за приложения е безопасен.)
  • След като файлът бъде изтеглен, докоснете Отваряне. Ако телефонът ви казва, че не можете да изтеглите приложение от този източник, докоснете Настройки в изскачащия прозорец, след което активирайте превключвателя за Разрешаване от този източник.
  • Когато бъдете подканени да изтеглите Epic Games Store, докоснете Инсталиране. След като приключите, докоснете Отваряне.
  • Опитайте да изтеглите Fortnite от магазина. Ще видите подобен изскачащ прозорец от стъпка 4, така че докоснете Настройки и докоснете превключвателя за Разрешаване от този източник.
  • Докоснете Инсталиране в изскачащия прозорец на Fortnite и сте готови.

Как да получите Fortnite на iPhone (само за ЕС)

Отново, за да играете Fortnite на iPhone, трябва да живеете в Европейския съюз. Ако не го направите, следните стъпки няма да работят.

  • Точно както при инструкциите за Android, получаването на Fortnite на вашия iPhone не е очевидно, така че Epic има видео, което да преведе потребителите през инсталацията: Отидете на страницата за изтегляне на Epic Games Store и опитайте да изтеглите магазина на телефона си.
  • Вашият iPhone ще ви уведоми, че вашите настройки не ви позволяват да инсталирате приложения като това от мрежата. Докоснете OK, след което се насочете към Настройки. Докоснете Разрешаване на приложения от „Epic Games Inc.“ в горната част на страницата, след което докоснете Разреши в изскачащия прозорец.
  • Върнете се в Safari, докоснете Install, след което докоснете Install App Marketplace.
  • Отворете току-що изтегления Epic Games Store, потърсете Fortnite, след което го инсталирайте.
  • Докоснете Инсталиране на приложение в изскачащия прозорец и сте готови.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град