Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | ASUS представи базирани на галиев нитрид компютърни захранвания

ASUS представи базирани на галиев нитрид компютърни захранвания

Аз детето | 2024-08-26

ASUS представи базирани на галиев нитрид компютърни захранвания

ASUS представи захранванията ROG THOR III 1600W и ROG Strix 1000W на Gamescom. Основната характеристика на новите продукти беше използването на транзистори на базата на галиев нитрид (GaN), което значително подобри техните характеристики и дизайн. Както подчертава ресурсът Overclock3d, преходът към GaN транзистори не е процес на просто заместване на един компонент с друг. Новите транзистори на ASUS осигуряват по-високи нива на ефективност и опростяват вътрешното разположение на захранванията, което прави възможно оптимизирането на охладителната система на устройствата, като също така осигурява по-тиха работа.

Според ASUS ефективността на транзистора се е увеличила с 30%. В допълнение, както новите захранвания ROG THOR III, така и Strix Platinum са сертифицирани по стандартите ATX 3.1 и PCIe 5.1. Устройствата също са подобрени с добавянето на нов 2-пинов конектор, който е сензор за напрежение, което позволява и на двата ROG да наблюдават отблизо захранването за оптимална производителност и стабилност на GPU.

Серията ROG THOR III е сертифицирана 80+ Titanium, докато новата серия ROG Strix е сертифицирана 80+ Platinum. И двата рейтинга са в класа с висока производителност, но серията THOR издига ефективността на още по-високо ниво, осигурявайки до 96% ефективност. Захранването ROG THOR III също получи сертификат за ефективност на Cybenetics и Lamda A+ рейтинг на шума. ROG Thor е оборудван и с магнитен OLED дисплей, който може да бъде поставен на всяко удобно място, например, прикрепен към захранване или към друга повърхност за по-добра видимост.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град