Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Новият Super Mario 64 Mod ви позволява да изграждате и споделяте ваши собствени нива

Новият Super Mario 64 Mod ви позволява да изграждате и споделяте ваши собствени нива

Аз детето | 2024-05-21

Новият Super Mario 64 Mod ви позволява да изграждате и споделяте ваши собствени нива

Още веднъж феновете и модераторите вършат работата, която Nintendo не иска. Този път това е нов инструмент, който вече е на пазара и позволява на всеки бързо и лесно да прави потребителски нива на Super Mario 64, а и да ги споделя с приятели онлайн. Super Mario Maker от 2015 г. и неговото продължение на Switch от 2019 г. са невероятно популярни игри, които позволяват на всеки да създава и споделя добри (или ужасни) 2D Марио нива. Въпреки това, още от излизането на Mario Maker 2, мнозина искаха Nintendo да разработи и стартира 3D завъртане на формулата, може би наречено нещо като Super Mario Maker 3D. Не изглежда, че това ще се случи скоро. Но не се притеснявайте, има нов мод Super Mario 64, който на практика превръща класическия платформинг в Super Mario 64 Maker.

На 19 май разработчикът на модове Rovertronic пусна Mario Builder 64, нов мод за оригиналната игра Super Mario 64, който ви позволява да изграждате свои собствени нива с помощта на лесни за използване менюта и контроли. Гледайки мода в действие, той изглежда толкова добър, колкото нещо официално направено от Nintendo.

Настройването на Mario Builder 64 не е толкова лесно, колкото просто да поставите количката на Mario Maker 2 във вашия Switch и да натиснете play, но за щастие има пълно ръководство за стартиране на мода, което ще ви преведе през стъпките. Ще ви е необходим и емулатор, за да играете на нивата, и ваш собствен SM64 rom. Mario Builder 64 не включва оригиналната игра, за да избегне гнева на много внимателните адвокати на Nintendo.

След като сте го подготвили и стартирате, Mario Builder 64 е интуитивен и впечатляващо добре направен. Още по-добре, Mario Builder 64 включва ново съдържание, което не се намира в оригиналната игра N64, така че можете да направите неща, които не са възможни в класическия платформинг. Хората вече правят страхотни нива и ги споделят онлайн. Виждали сме също хора, които просто поставят около 30 Bowser в огромен басейн с вода и оставят Марио да страда. Така че да, това нещо изглежда адски готино.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град