За родители

Начало | За родители | 5 урока за родителство, вдъхновени от Кейт Мидълтън

5 урока за родителство, вдъхновени от Кейт Мидълтън

Аз детето | 2023-10-11

5 урока за родителство, вдъхновени от Кейт Мидълтън

Въпреки че кралските задължения и обществени ангажименти често поставят Кейт Мидълтън в светлините на прожекторите, истинските и стоплящи сърцата отношения на принцесата на Уелс с нейните деца често впечатляват много хора. Да се справяш с родителството под такова внимание не е малък подвиг, но Кейт изглежда го прави с изящество, топлота и модерна чувствителност. Черпейки вдъхновение от нейните публични изяви, ето пет урока за родителство, които са смесица от вечна мъдрост и съвременни прозрения.

Важността на играта на открито

Кейт често е виждана да се наслаждава на открито с трите си деца, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи. Природата играе решаваща роля както за физическото, така и за психическото здраве и мнозина вярват, че времето в природата помага на децата да развият устойчивост, креативност и връзка с околната среда. Насърчаването на децата да играят навън, било то в парк, на двора или дори на разходка около блока, е полезно за цялостното им благосъстояние – и Кейт изглежда напълно приема това. „Вярвам, че прекарването на време на открито, когато сме млади, може да изиграе роля в полагането на основите на децата да станат щастливи, здрави възрастни“, сподели тя още през 2019 година.

Провеждане на открити разговори за психичното здраве

И принцесата, и принцът на Уелс са били активни защитници на осведомеността за психичното здраве. Те подчертават значението на започването на разговори за психично здраве от ранна възраст. Кейт подчертава важността на създаването на отворена среда, в която децата се чувстват сигурни да изразят чувствата си и да потърсят помощ, когато е необходимо. „Наше задължение, като родители и като учители, е да дадем на всички деца пространството да изградят своята емоционална сила и да осигурят здрава основа за бъдещето си“, споделя Мидълтън в реч.

Възпитание чрез пример

Принцът и принцесата на Уелс често са забелязвани да участват в благотворителна дейност, общественополезен труд и изглежда, че харесват децата им да се учат на ценности като състрадание, щедрост и дълг, като сами моделират тези поведения. Децата често научават повече от това, което виждат, отколкото от това, което им се казва, така че възпитанието чрез пример може да бъде мощен инструмент за родителство.

Слизане на нивото на детето

Докато традицията е дълбоко вкоренена в кралското семейство, Кейт Мидълтън изглежда възприема много аспекти на модерното родителство. И Кейт, и Уилям често буквално клякат на нивото на децата, с които общуват, за да разговарят с него или нея на нивото на очите им. Това помага на детето да се чувства по-видяно, овластено и разбрано, вместо с него да бъде говорено с пренебрежение от възрастен. „Сигурна съм, че ще се съгласите, че всички деца заслужават време, внимание и любов от възрастните в живота си“, сподели Кейт в реч от 2022 г.

Поставяне на семейството на първо място

Въпреки натоварените си графици, принцът и принцесата често дават приоритет на времето с децата си, доколкото е възможно. Принцесата наскоро реши да се откаже от кралска визита в Сингапур, за да остане близо до дома си и да подкрепи принц Джордж на изпитите му, съобщи The Mirror. Това действие подчертава една универсална истина, която Кейт изглежда поддържа: семейството е на първо място, независимо от статуса или отговорностите на човека. Този модерен подход към родителството показва, че дори в кралската сфера подкрепата на вашите деца понякога трябва да е на първо място след останалите задължения.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град