За родители

Начало | За родители | „Не пипай! Ще я скъсаш!“ или три причини да купим на бебето книга, дори и да не може да чете

„Не пипай! Ще я скъсаш!“ или три причини да купим на бебето книга, дори и да не може да чете

Аз детето | 2023-10-20

„Не пипай! Ще я скъсаш!“ или три причини да купим на бебето книга, дори и да не може да чете

Знаем, че малки деца на възраст от една до 3-4 години са привлечени от книжките. Разлистването, илюстрациите, времето прекарано с мама и татко в четене създават положителни емоции и асоциации. Ние като родители сме разкъсани между това да четем книжки, които са ни интересни поне малко и страха, че детето може да разкъса крехките страници на изданията с повече текст, предназначени за по-големи деца.

Не е случайно, че има цяла ниша с детски картонени книги, изработени здрави и издръжливи, така че неумелите детски ръчички да не са заплаха.

  • „Иска ми се да купя книга, която ще се чете по-дълго“.
  • „Тук няма никакъв текст, само картинки!“
  • „Струва ми се много бебешка“.
  • Чували сме десетки възражения срещу купуването на картонени книжки.

Ето и нашите три причини в подкрепа на книгите предназначени за най-малките.

1. Ярките и интересни илюстрации са достатъчни на малкото дете

Те предизвикват интереса му и то може да изследва детайлите достатъчно дълго време. Неща които за нас са елементарни или дори безсмислени, са впечатляващи за мъниците.

2. Картонените книги са здрави

Те издържат на дърпане, хапане, въргаляне по земята и какво ли още не. Приемете, че те няма да имат идеален вид и просто ги дайте на детето да разлиства страниците и да играе с тях. Така създавате у него навика да харесва интеракцията с книги.

3. Интерактивните книги – тези с капачета, издърпване, звуци, разгъване на пода са инструмент и за родители

Чрез тях може да запечатате у детето любопитство към книгите, да внедрите идеята, че книгите са нещо страхотно. И не на последно място, са начин детето да се забавлява само с книга.

Не се страхувайте от бебешките книги. Те са измислени и създадени специално да издържат на силата на неумелите бебешки ръчички и да предизвикват въображението на децата, по начин, по който ние възрастните не можем да се предизвикаме. Ето и най-новата колекция интерактивни разгъващи се картонени детски книги на издателство „Ракета“, представени по необичаен начин – от 8-годишния Пламен във видео.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град