Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | 5 най-добри Metroidvanias за игра в момента

5 най-добри Metroidvanias за игра в момента

Аз детето | 2024-02-26

5 най-добри Metroidvanias за игра в момента

През десетилетията след пускането на оригиналните игри Metroid и Castlevania, техният умело създаден поджанр Metroidvania се превърна в огромна част от пазара на видеоигри. Игрите Metroidvania могат да съдържат няколко теми и да варират от хумористични до ужаси, но споделят същите основни характеристики. Въпреки че те обикновено са платформени игри със странично превъртане, това невинаги е така и изглежда, че самият жанр продължава да расте и да се развива през годините, когато се пускат нови игри, които надхвърлят нормата.

Някои неща, които винаги са очевидни в играта Metroidvania, са техните големи карти със скрити тайни навсякъде и много връщане назад през лабиринта от пътища, които могат да бъдат поети. Много инди разработчици са създали уникални имитации на Metroidvanias и има толкова много невероятни заглавия, които отговарят на описанието, че за съжаление не могат всички да бъдат включени в този списък. За да се определи кои са най-добрите игри за този жанр, рецензиите и резултатите от Metacritic са взети под внимание, за да се гарантира, че са оценени справедливо.

Bloodstained: Ritual Of The Night (2019)

Bloodstained: Ritual of the Night е Metroidvania с малко по-модерно усещане и е духовен наследник на поредицата Castlevania. Нейната разработка беше ръководена от Коджи Игараши, който преди това е бил продуцент на игрите Castlevania от 2001 до 2010 г. Следователно играта има отличителна естетика, която напомня за тези игри, но въпреки това стои сама по себе си с красиви визуализации и увлекателна сюжетна линия, която следва мистериозна героиня. Bloodstained: Ritual of the Night има резултат от Metacritic 83, а рецензията на Screen Rant му даде 4/5 звезди, като същевременно възхвалява неговите подобни на пъзел мистерии.

Guacamelee! 2 (2018)

На пръв поглед графиката и темата на Guacamelee! 2 със сигурност не крещи Metroidvania, но основната механика на играта доказва, че всеки жанр може да се възползва от малко колоритен подход. Въпреки че в стила на Metroidvania има елемент на бит-ем-ъп, неговите нива на платформата разкриват скрити пътища, тайни и шанса Хуан да придобие нови способности по пътя и да го класира за жанра. Играта получи оценка от Metacritic от 83, а рецензията на Screen Rant ѝ даде оценка за задължителна игра от 4,5/5 звезди.

Axiom Verge (2015)

Въпреки че е най-старият в този списък, Axiom Verge е пуснат за много платформи, които все още са разпространени днес, което улеснява изживяването на това съкровище на Metroidvania. Играта поставя играчите в ролята на учен, който е починал, но се събужда във високотехнологичен извънземен свят, където е необходим, за да помогне за спасяването на тяхната вселена. Axiom Verge има резултат от Metacritic 84 и пусна продължение през 2021 г.

Prince Of Persia: The Lost Crown (2024)

За една модернизирана 2D Metroidvania, Prince of Persia: The Lost Crown е идеалният избор. Историята не е толкова задълбочена, колкото може да се очаква, но нейната класическа игрова механика, красива графика, саундтрак и впечатляващата бойна система помагат да се компенсира това. Въпреки че играта насочва играчите в линейна посока, излизането от пътя и изследването на скрити кътчета често може да разкрие тайни и заключени зони. Prince of Persia: The Lost Crown получи оценка от 4/5 звезди от рецензията на Screen Rant и спечели оценка от Metacritic от 86.

Metroid Dread (2021)

Докато списък с игри на Metroidvania не трябва да включва игри на Metroid, в този случай няколко от най-добрите заглавия в поджанра наистина идват от Metroid. Metroid Dread има необичайната чест да получи перфектен резултат 5/5 в своя преглед на Screen Rant, където рецензентът го нарече „незабавна класика“, като същевременно подчерта неговата комбинация от изследване, битка и решаване на пъзели. Играта следва класически модел на игра на оригиналните игри на Metroid и история, която поставя Samus в центъра на едно увлекателно приключение. Познатата техника Metroidvania на Metroid Dread му спечели резултат от Metacritic от 88.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град