Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Преносимата конзола Sony PlayStation Portal беше хакната и беше пуснат PSP емулатор

Преносимата конзола Sony PlayStation Portal беше хакната и беше пуснат PSP емулатор

Аз детето | 2024-02-22

Преносимата конзола Sony PlayStation Portal беше хакната и беше пуснат PSP емулатор

Миналия ноември Sony пусна преносимата конзола PlayStation Portal за $200, която е предназначена за поточно предаване на игри от PlayStation 5. Сега двама инженери на Google успяха да хакнат устройството и да стартират емулатора PPSSPP, което направи възможно играта на PSP версията на Grand Theft на PlayStation Portal Auto 3 без използване на Wi-Fi.

„След повече от месец упорита работа, PPSSPP е на живо на PlayStation Portal. Да, хакнахме устройството“, написа един от участниците в проекта Анди Нгуен в профила си в социалната мрежа X. Нгуен също потвърди, че експлойтът е „изцяло софтуерно базиран“, така че не изисква никакви хардуерни модификации на PlayStation Portal, за да работи. В момента само моментна снимка на конзолата с Grand Theft Auto 3, работеща на нея, е публично достъпна, но до края на седмицата Нгуен планира да пусне няколко видеоклипа, демонстриращи функционалността на експлойта.

Анди Нгуен търси уязвимости в облачните услуги на Google и е работил с инженера по сигурността на Google Кале Свенсон по проект за хакване на PlayStation Portal. Нгуен, по-известен като TheFlow, е открил няколко уязвимости в PlayStation 4 и PlayStation 5 в миналото и е създал експлойти въз основа на тях. През май тази година той трябва да говори и за нов експлойт за PlayStation 4. Въпреки че това не е първият път, когато се създават експлойти за продукти на Sony, не е ясно дали експлойтът на PlayStation Portal някога ще стане публично достъпен. „Няма планове за издаване в близко бъдеще и има още много работа за вършене“, коментира Нгуен по въпроса.

Прочетете и още интересни новини около PS:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град