приказки за лека нощ

Начало | приказки за лека нощ | Тео и вълшебната лампа

Тео и вълшебната лампа

Вергиния Генова | 2010-06-16

Продължава от Тео и движещата се планина

Цял един дълъг и горещ летен ден тигърчето Тео прекара в градината. Там намери нови приятели, научи интересни неща и получи ценни уроци. И разбира се цял следобед, заедно с най-добрия си приятел бебето Теодор, спа навън.
Но ето, че денят отминаваше и започна да се смрачава. Мама Лили приготви да вечерят навън под старата лозница. И се оказа, че летните вечери в градината са още по-очарователни от горещите дни. Нищо че бяха по-кратки и по-тъмни. Бяха толкова невероятно забавни. Изпълнени с мисии и забава. Малките градински лампи светнаха в млечно бяло. Имаше и една много специална цветна лампа, която светеше във всички цветове на дъгата и беше невероятно красива. Направо беше истинска вълшебна лампа.
– Виж, виж... – и тигърчето побутна Теодор.
Малкото момченце обаче вече беше видяло и беше запленено от невероятно прекрасната лампа. Гледаше и не мигаше.
– Вълшебна е! – прошепна Тео.
Тео примигна и преглътна, но все така беше вперил очи в лампата.
– Може би изпълнява желания! – каза тигърчето.
Теодор пак преглътна и пак не отговори нищо.
– Леле, а може би отнася хората в друг свят. – каза вече на себе си тигърчето.
Щипна леко Теодор, но той не реагира.
– Аууу, лампата е взела Тео, лампата е взела Тео – започна да вика тигърчето, но никой не го чу. Всички вечеряха шумно в градината и се радваха, че Теодор е тих и кротичък. Само Тигърчето Тео знаеше истината. Приятелят му Тео беше влязъл във вълшебната цветна лампа. И тигърчето взе решение на всяка цена да провери каква е работата. Дали там в цветния свят беше прекрасно и си струваше и той да отиде, или пък беше опасно. Трябваше да отиде на всяка цена и да види каква е работата. Най-вече да помогне на своя приятел Тео. Тигърчето беше наблюдавало как малкото момченце се беше прехласнало по цветната лампа, как я беше гледало дълго, дълго и още по-дълго и разбра, че това е пътят към цветния свят. Реши да бъде смел и да се хвърли в тази може би опасна мисия. Застана точно пред лампата и се вгледа втренчено в нея и хоп, след няколко мига вече беше там. В един истински цветен свят.Коментари
1 коментар

Маги , 10 г.,

Публикувано на 20.07.2012

Много са интересни.Всеки ден си представям, че съм на някое пътешествие и ми се случват различни приключения когато чета някое от тези приказки.Впечетлена съм. Към редакцията:Деца ли пишат приказките?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град