
малък готвач
Начало |
малък готвач |
Зимен уют в чаша: празнуваме деня на горещия шоколад
Зимен уют в чаша: празнуваме деня на горещия шоколад

Представете си, че навън вали сняг, (или е просто студено) а вие сте сгушени у дома с меки чорапи и усмивка. В ръцете си държите чаша, от която се вдига пара… ммм, ухае на шоколад! На 13 декември целият свят празнува Световния ден на горещия шоколад — напитка, която стопля не само ръцете, но и сърцето. Това е ден, в който можем да си направим най-вълшебната шоколадова напитка, да я споделим с приятели и да се почувстваме като в зимна приказка.
На 13 декември отбелязваме един от най-вкусните празници в календара — Световния ден на горещия шоколад. Тази напитка има дълга история: още древните маи и ацтеки са я приготвяли, макар и по съвсем различен начин. Днес горещият шоколад е символ на уют, зима, празници и малки моменти на щастие.
Как можем да отпразнуваме деня?
• Да си направим домашен горещ шоколад.
• Да опитаме нови вкусове — с канела, портокал, кокос или дори малко мента.
• Да споделим чаша с любим човек.
• Да прочетем книга, докато отпиваме от топлата напитка.
• Да направим снимка и да я споделим като част от празника.
Ние пък ще отпразнуваме този интересен празник, с нашите рецепти за вкусен, интересен и лесен горещ шоколад и полезна информация!
- Сладката история на шоколада
- Най-лесният и най-вкусен горещ шоколад в света
- Отново е време за горещ шоколад – този път с джинджифил
- Знаете ли, че белият шоколад не е точно шоколад?
- Вълшебства от плодове и шоколад
- Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки
- Топъл шоколад по мексикански за хладни мартенски дни
- Горещ шоколад по нов начин
- Направете си горещ шоколад, но с тиква
- Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
- Домашен горещ шоколад за студена зима
- Горещият шоколад на Елза – вкусен и много специален
- Горещия шоколад в печиво превърнете и вкусно си хапнете
- Различен и вкусен – направете си топъл бял шоколад
- За топла зима: горещ шоколад с мед и канела
- Гринч горещ шоколад си направи и на декември се наслади

0 коментара








