малък готвач

Начало | малък готвач | Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки

Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки

Аз детето | 2018-01-24

Направете горещия шоколад още по-вкусен с няколко интересни добавки

Надяваме се, че тази зима не сте забравили да пиете по чаша горещ шоколад или мляко с какао. Е, не! Как можахте, че това наред със шейните и снежните човеци (които тази година не изобилстват чак толкова) е най-хубавото на зимата. Разбира се подобни напитки можете да вкусвате и през лятото ако решите, но ние определено не познаваме човек, който на 30 и повече градуса би си казал: „Защо пък да не си стопля малко мляко и да не си направя мляко с какао“. Само като си помислим и вече ни стана горещо! Всъщност знаете ли, улучихте най-добрия момент, защото сега ще имате възможност да си направите неповторим горещ шоколад или вкусно мляко с какао. Независимо дали ги приготвяте от готови пакетчета или пък си имате специални рецепти като тази. С няколко интересни добавки тези напитки могат да станат още по-вкусни и със съвсем нов аромат! Готови ли сте?

1. Вместо обикновено прясно мляко защо не помолите да ви купят кокосово такова. След това просто го стопляте и си правите напитката както обикновено. Само дето тя въобще няма да е така обикновена, ще има хубав свеж и екзотичен вкус. Особено подходящо това е за готовите разтворими горещи шоколади от пакетчета.

2. Подправките правят чудеса! Всъщност знаете ли, че повечето от вкуса на любимите ви храни идва от подправките. При напитките е същото. Разбира се сега няма да ви съветваме да си слагате черен пипер или горчица, но малко канела, джинджифил на прах или ванилия ще направят чудеса с вкуса!

3. Малко шоколад в горещия шоколад! Да, звучи наистина странно, но определено обогатява вкуса на този от пакетчетата. Така че следващия път, когато си разтворите едно такова не забравяйте да добавите и едно блокче истински шоколад – млечен или още по-хубаво натурален и да го оставите да се разтопи вътре. Вкусът става по-наситен и по-хубав и не си мислете, че същото не важи и за млякото с какао.

4. Ако пък обичате да правите наистина различни неща и да опитвате още толкова нови, то тази идея е точно за вас. Вземете малко бонбони маршмелоу и няколко бисквити. Натрошете бисквитите на съвсем малки трохички. Накрая просто към горещата напитка добавете от бонбоните и поръсете с бисквитите. Ще усетите съвсем нов вкус, който никога досега не сте опитвали и ще ви хареса – това е сигурно!

5. Вярвате или не горещият шоколад идеално си върви с малко ванилов сладолед при това точно през зимата. Ама въобще не се шегуваме. По-сериозни не можем и да бъдем. Опитайте! Към горещо мляко добавете шоколада, а след това и малко ванилов сладолед и разбъркайте добре. Става пухкаво и много, много вкусно.

6. Обичате ли чай от мента? Ако е така тогава със сигурност ще заобичате и ментово какао или ментов горещ шоколад. Става суперлесно. Трябват ви само няколко листенца прясна мента. Смачкайте ги с пръсти и ги накъсайте на много малки парченца. След това просто ги добавете към напитката и сте готови. Освежаващо и различно ментово!

Снимки: Pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град