малък готвач

Начало | малък готвач | Горещ шоколад по нов начин

Горещ шоколад по нов начин

Аз детето | 2016-12-01

Горещ шоколад по нов начин

Какво е зимата без чаша горещ шоколад? Нищо друго не носи коледно настроение като мирисът и вкусът на чаша или пък две от тази топла и приятна напитка! Всеки знае как се прави горещ шоколад, да не говорим, че вече дори си има машини за тази работа или готови прахчета, които само трябва да разтвориш в мляко. Но ако искате истински вкус и истинско зимно настроение, то ви предлагаме тази фантастична рецепта за горещ шоколад по чисто нов начин!

Необходими продукти:
течен шоколад или един млечен
малки бонбони, маршмелоу, шоколадови пръчици или всичко подобно, което ви се намира
топло прясно мляко

Ще ви трябват и:
пластмасова лъжичка
чиния
чаша

Как се прави:

Ако имате течен шоколад ще стане много по-лесно и бързо, но ако пък използвате млечен, вкусът ще стане още по-наситен и хубав. Така че изберете какво предпочитате, при всички случай обаче ще е вкусно, та това е шоколад.

Млечния шоколад трябва да начупите на парчета и да го разтопите в микровълновата печка или на водна баня. За тази цел най-добре е да помолите някой възрастен. Ако пък няма желаещи около вас, просто опитайте с течния шоколад. Правите следното: потапяте лъжичката в шоколада и хубаво бъркате с нея, така че той да се наслои. След това бързо и внимателно, за да не капе, изваждате лъжичката и я поставяте в чиния. Отгоре украсявате вече шоколадовата лъжица с малки бонбони, шоколадови пръчици или каквото ви се намира. Важното е да е шарено и забавно. Оставяте шоколадовата лъжичка да стегне за около половин час.

Накрая ви трябва просто чаша топло мляко. Потапяте шоколадовата лъжичка вътре, разбърквате и се наслаждавате на вкуса и зимата по абсолютно нов начин!

Вижте още:
Домашен горещ шоколад за студена зима
Приказно вкусен карамелен горещ шоколад
Шантави и топли напитки за студена зима



Коментари
1 коментар

Гери Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 05.01.2017

не се пише микровълновата,а микроволновата

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град