малък готвач

Начало | малък готвач | Ягодово-млечен шейк като чийзкейк

Ягодово-млечен шейк като чийзкейк

Аз детето | 2018-05-03

Ягодово-млечен шейк като чийзкейк

Обичате ли чийзкейк? Хапвали ли сте някога от този леко странен, но много вкусен десерт. Той е любим на милиони хора по света и макар да не е хич традиционен за нашите ширини и тук го обичаме все повече и повече. Чийзкейкът е нещо като торта, само дето се приготвя от бисквити, крема сирене и някои други съставки. Доста странна, но вкусна торта! Хората го харесват най-вече заради това, че се приготвя супер лесно и може да съдържа любимите ви съставки. Плодове, каквито си решите, шоколад или пък карамел... Сега обаче ще ви покажем още по-различна рецепта за чийзкейк. Всъщност това на практика си е ягодов шейк с вкус на чийзкейк. Доста е необичайно – и като рецепта за шейк и като рецепта за чийзкейк, но пък няма да повярвате колко вкусно и освежаващо е. Точно сега е идеалното време да си го приготвите!

Ще са ви необходими:

  • около 13 пресни ягоди
  • 1 чаена чаша кокосово или бадемово мляко
  • 1 супена лъжица мед
  • половин кофичка кисело мляко
  • 1-2 бисквитки

Също ще ви трябват:

  • дълбока купичка
  • вилица
  • чаша
  • сламка

Първо имайте предвид, че продуктите са за един шейк и ако някои в семейството се изкуши и поиска му покажете рецептата, за да си направи и той. Ето и как става всичко:

Първо разбира се махнете листата от ягодките и ги измийте добре. Знаете си, че всеки плод или зеленчук трябва хубаво да се измие преди да се използва. Оставете си 2-3 ягоди за украса, а останалите поставете в дълбока купичка. После взимате вилицата и започвате да ги мачкате. Мачкайте и мачкайте, докато получите ягодово пюре. Разбира се ако обичате може и да има някои по-едри парченца ягоди, но нали все пак това ще е шейк. Преди да сте се усъмнили в нас ще ви кажем, че много добре знаем, че повечето хора използват блендер, но за нас с вилица се запазва по-добре ягодовият аромат, който е основен за шейка. Да не говорим, че и е лесно!

Към хубаво смачканите ягоди добавете и меда, киселото мляко и бадемовото или кокосовото и разбъркайте хубаво. Всичко трябва да се смеси добре. При това не е нужно да цапате още прибори – можете да го направите със съвсем същата вилица. Ако шейкът ви се струва твърде гъст винаги можете да го разредите с още малко мляко и готово. Ако пък не е твърде сладък – добавете още малко мед! Всичко се поправя лесно!

Накрая след като е с идеалната за вас консистенция и вкус остава да го изсипете в чаша и да го украсите за повече разкош. Най-отгоре сложете начупени две бисквитки и цели или пък нарязани на парченца ягоди. Добавете и сламка и сте готови!

Много вкусно и красиво! Сега оставяме на вас да решите дали да си го приготвите, а ние спираме да точим лиги и се захващаме!

Рецептата е написана със съдействието на superhealthykids.com

Фенове ли сте на смутитата и шейковете? То тогава непременно хвърлете едно око и на тези рецепти:
Класически и много вкусен ягодово-млечен шейк
Най-бързият, здравословен и вкусен шоколадов шейк в света
Шоколадов шейк по рецепта от „Дисниленд“
Плодов шейк с манго и банан
Вълшебно петцветно смути
Освежаващо смути от Страната на чудесата
Ябълковото смути на Иви



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град