малък готвач

Начало | малък готвач | Не просто овесена каша, а любимата овесена каша на Бел

Не просто овесена каша, а любимата овесена каша на Бел

Аз детето | 2018-04-12

Не просто овесена каша, а любимата овесена каша на Бел

Какво според вас закусва една принцеса? Ние винаги сме си представяли отрупана маса с най-екзотичните плодове, най-изисканите колбаси, най-вкусното сирене, някакъв огромен пай, куп палачинки, които не можеш да изядеш цяла година и още богат избор от екзотични храни, които прислугата ще ти донесе веднага щом си ги поискаш. Не всички принцеси обаче закусват така! Всеки знае, че любимата на много от нас Бел от „Красавицата и Звяра“ обича просто една купичка с овесена каша. Ще си кажете, че думата „каша“ не е изобщо за принцеси, но тя не е толкова обикновена, колкото си мислите. Все пак е по рецепта на най-умната от всички принцеси Бел и сега ще ви покажем как да си я приготвите точно като нея. Вкусна и много питателна закуска, каквато всяко дете, дори и да не живее в замък заслужава!

За вкуснотията ще са ви необходими:

  • 1 чаша овесени ядки
  • 1 и половина чаша вода
  • половин чаша кокосова вода
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 пакетче ванилия
  • 2 супени лъжици мед

Към кашата можете да добавите и ядки или плодове по ваш избор!

Ще ви трябват също: тенджера, лъжица и купа за сервиране!

Ето и как да си я приготвите:

В тенджера сипете всички продукти без меда и овесените ядки и разбъркайте. След това поставете на котлона и го включете. Знаете си, че ако още не сте така умели с печката е хубаво да помолите някой за малко помощ. Така, оставете сместа да се стопли, но не бива да завира. Когато от нея почне да излиза пара просто изключете котлона. Това ще отнеме някъде около 10-15 минути в зависимост от печката ви. След това вътре добавете и овесените ядки и разбъркайте. Оставете ги да престоят така 20-25 минути. Ще видите как попиват течността и стават все по-големи и изглеждат все по-вкусно.

Накрая отгоре сипете и две лъжици мед и разбъркайте. След това сипете в купичка за сервиране и отгоре гарнирайте с малко ядки или плодове по желание. Не изглежда като някаква много красива храна, но тази овесена каша има вкус достоен за принцеси!

Снимка: rte.ie

С овесени ядки можете да си приготвите и други вкусни храни:
Приятни овесени блокчета
Супер рецептата на Мики Маус: овесена каша с малко тиква и много изискан вкус
Смайващо вкусни бисквити с банани и стафиди



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град